SPORT 14 februarie 2024

Și totuși, Final 8 - Cupa României va avea loc la Sfântu Gheorghe!

de Marius Raczek | 1453 vizualizări

Deși inițial CSM Constanța fusese desemnată să organizeze Final 8 - Cupa României la baschet feminin, în cele din urmă câștigătoarea ediției 2023-2024 va fi desemnată la Sfântu Gheorghe.

Consiliul Director al Federației Române de Baschet, din data de 12 februarie, a avut pe ordinea de zi și o problemă legată de clubul care va organiza Final 8 - Cupa României, ediția 2023-2024. Inițial CSM Constanța fusese desemnată să organizeze acest turneu, dar s-a constatat că gruparea de la malul mării nu a plătit taxa de organizare în termenul stabilit. Concret, hotărârea Consiliului Director arată astfel: „În prezența reprezentaților CSM Constanța și ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, invitați să-și susțină punctele de vedere, Consiliul Director a analizat situația referitoare la organizarea FINAL 8 CRBF, ediția 2023-2024. Se constată că, în conformitate cu prevederile din Caietul de Sarcini și Condiții Financiare pentru organizarea FINAL 8 CRBF, respectiv la art. 4.1, punctul e, și art. 4.2, punctul a, CSM Constanța a efectuat plata taxei de organizare ulterior datei limită de 02.02.2024. Astfel, cu unanimitate de voturi, Consiliul Director decide respectarea prevederilor art. 4.1, punctul e, din Caietul de Sarcini și Condiții Financiare pentru organizarea FINAL 8 CRBF, astfel că următorul club în ordine descrescătoare a sumelor licitate, respectiv ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, va primi organizarea turneului FINAL 8 CRBF, ediția 2023-2024. Taxa de organizare în valoare de 59.000 de lei va fi achitată de ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe până vineri, 16.02.2024.”

Este interesantă această decizie, mai ales că vine după ce anul trecut, în luna decembrie, partida din campionat dintre CSM Constanța și Sepsi-SIC a fost amânată, din cauza faptului că  sala unde trebuie să aibă loc derby-ul a fost închiriată pentru un concert de manele. Restanța a fost programată pentru 15 februarie, și le va aduce față în față pe singurele echipe neînvinse până în acest moment în Liga Națională de Baschet Feminin.

Referitor la Final 8 - Cupa României, programul rămâne cel stabilit. Partidele se vor disputa în perioada 9-11 martie, iar în sferturile de finală Sepsi-SIC o va întâlni pe Agronomia București, iar dacă se califică în semifinale pe învingătoarea dintre CSM Constanța și Universitatea Cluj.

Sursa foto: Sepsi-SIC/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.