SPORT 24 mai 2024

Sfântu Gheorghe şi-a depus candidatura pentru găzduirea Campionatului mondial de hochei pe gheaţă

de Agerpres | 833 vizualizări

Municipiul Sfântu Gheorghe şi-a depus candidatura pentru găzduirea Campionatului mondial de hochei pe gheaţă Divizia 1/A masculin, ce va avea loc anul viitor.

Primarul municipiului, Antal Árpád a declarat, joi, că autorităţile locale au propus ca acest important eveniment sportiv să aibă loc la Sala polivalentă Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, inaugurată în anul 2017, care a fost concepută astfel încât să poată găzdui atât competiţii sportive, cât şi evenimente culturale şi artistice.

„Nu e secret, dar nici nu am făcut publicitate foarte mare acestui lucru. E adevărat, am depus candidatura pentru a organiza Campionatul mondial de hochei pe gheaţă din 2025 la Sfântu Gheorghe, în grupa 1/A. Am înţeles că mâine (n. red. vineri) se va lua decizia şi eu sunt extrem de optimist şi nerăbdător să aflu rezultatul (...) Cred că numai municipiul Sfântu Gheorghe are în România, în acest moment, infrastructura necesară unde să se poată organiza acest eveniment important. Sepsi Arena încă niciodată până acum nu a fost transformată în teren de hochei, dar dacă vom câştiga acest drept, atunci, foarte probabil, vom organiza aici şi multe alte evenimente pe gheaţă (...) Tribunele sunt retractabile şi au fost concepute în acest fel pentru că terenul de hochei este mai mare decât un teren de handbal sau de baschet. La evenimentele culturale de multe ori tribunele au fost retractate şi aşa vom proceda şi acum, vom face acolo un teren de hochei unde vom organiza, sper eu, dar mâine o să aflăm, Campionatul mondial din 2025”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Antal Árpád.

Campionatul mondial masculin de hochei Divizia I/A este programat în perioada 27 aprilie - 3 mai 2025, iar oraşul care va găzdui competiţia va fi desemnat în cadrul Congresului IIHF, care se desfăşoară săptămâna aceasta la Praga, eveniment la care România este reprezentată de o delegaţie a FRHG condusă de preşedintele Nagy Attila.

Sala polivalentă Arena Sepsi, aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, a fost inaugurată în anul 2017, după trei ani de la punerea pietrei de temelie. Aceasta are o capacitate de 3.000 de locuri în tribune şi circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare, iar în jurul ei au fost construite şi diverse terenuri de sport.

Valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.