SPORT 3 mai 2019

Sfântu Gheorghe găzduiește Turneul Național de Bike Polo

de Daniela Luca | 664 vizualizări

Competiția se află la a cincea ediție, iar câștigătorii se vor califica pentru Campionatul European 

Cea de-a cincea ediție a Turneului Național de Bike Polo va avea loc la Sfântu Gheorghe în perioada 3-5 mai și va reuni echipe din București și Oradea. Competiția va avea loc în curtea extensiei Universitatii „Babeș-Bolyai” din Sfântu Gheorghe.

Sunt șase echipe în total, posibil va mai fi și una din Sfântu Gheorghe. Patru sunt din București și două din Oradea. Campionatul se ține în Sfântu Gheorghe pentru că este cam jumătatea distanței pentru cei din București și cei din Oradea și este locul optim ca să organizăm aici Campionatul Național”, ne-a spus ultraciclistul Bagoly Levente.

El e precizat că Bike Polo este un sport relativ nou și puțină lume știe deocamdată de el.  

„Este asemănător cu jocul de polo pe cai, doar că în loc de cai noi jucăm pe bicicletă. Este un sport care a pornit din San Francisco în anii '90 și în România se practică aproximativ din 2013”, a mai adăugat Bagoly Levente.

O persoană care practică acest sport trebuie să aibă abilități bune de a controla bicicleta la viteză mică și de a controla mingea cu o crosă, spune sportivul.

În ceea ce privește bicicleta pe care se practică acest sport, el a subliniat că toți au început cu o bicicletă obișnuită, iar între timp și-au achiziționat una specială pentru Bike Polo, care ajută foarte mult la deplasare.

Sâmbătă, 4 mai se vor juca calificările, iar duminică se va juca în sistem piramidal. Tot duminică se va disputa și marea finală, iar câștigătorii se vor califica pentru Campionatul European care ca avea loc în luna iulie în Elveția.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.