SPORT 31 iulie 2020

Sepsi SIC va amenaja o sală de lupte

de Daniela Luca | 1334 vizualizări

Investiția se va realiza într-o fostă clădire de centrală termică 

Asociația Club Sportiv Sepsi SIC va amenaja o sală de lupte în fosta clădire de centrală termică din spatele blocurilor de pe strada Locotenent Păiuș David din Sfântu Gheorghe. Încăperea este în prezent nefolosită, iar pe viitor luptătorii din reședința de județ, dar și cei aflați în trecere, vor avea o sală pentru antrenamente sau competiții.  

„Noi oferim clădirea și Sepsi SIC va asigura elaborarea unui studiu de fezabilitate și în funcție de valori urmează să împărțim costurile investiției. Încă nu știm în ce proporție, dar o să fie o investiție comună. Este fosta clădire a centralei termice. A fost folosită o parte de o asociație de proprietari, dar se poate transforma într-o sală de sport”, ne-a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Investiția din fosta clădire a centralei termice din spatele blocurilor de pe strada Locotenent Păiuș David din Sfântu Gheorghe se va realiza așadar și cu sprijinul Municipiului Sfântu Gheorghe, dar și a Federației Române de Lupte, spune director executiv al ACS Sepsi SIC, Rusz István. 

„În Sfântu Gheorghe a fost tot timpul o secție de lupte foarte valoroasă, dar niciodată nu au avut o sală și prin acest proiect, dacă ne-a fost dată în concesiune această încăpere, atunci cred că putem să facem pentru ei această sală care să fie casa lor, unde să se antreneze nu numai echipa noastră, ci vor fi așteptați acolo toți componenții secțiilor de luptă din Sfântu Gheorghe sau chiar și de la Federația Română de Lupte pentru că și ei vor avea un aport al lor. Ne-a promis și domnul președinte al federației că vine în ajutorul nostru cu tot ce înseamnă echiparea sălii”, ne-a spus Rusz István, adăugând totodată că a început demersurile pentru elaborarea studiului de fezabilitate. 

Conform acestuia, în prezent, câțiva sportivi de la secția de lupte sunt plecați în cantonament cu lotul național, „iar celelalte componente ale lotului se antrenează fie în incinta stadionului, fie în natură, pentru că sporturile de contact sunt încă interzise”, mai precizează Rusz István. 

Secția de lupte a Sepsi SIC a fost înființată cu un an în urmă și numără nouă sportivi, dintre care șapte fete și doi băieți. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.