SPORT 28 mai 2019

Sepsi SIC Sf. Gheorghe locul 4 la Cupa României de baschet 3X3

de Covasna Media | 587 vizualizări
Sursa foto - FIBA
Sursa foto - FIBA

Echipa feminină CSM Satu Mare a cucerit laurii Cupei României 3x3, sezonul 2018-2019, după ce, duminică gruparea formată din sportivele Andrea Olah, Andreea Hutanu, Adina Pop și Anna Kadar a reusit să treacă în finala competiției KO de echipa Agronomia București, cu scorul de 21-17. Cel de-al treilea loc a revenit echipei Phoenix Constanța, care a dispus în finala mică de ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu scorul de 21-19.

Sala Sporturilor din Satu Mare a găzduit în week-end-ul recent încheiat meciurile din cadrul Turneului Semifinal și Turneului Final al Cupei României 3x3, feminin, sezonul 2018-2019, la start fiind prezente toate cele 13 echipe din LNBF.

După două zile pline cu meciuri interesante și unele foarte echilibrate, echipa feminină CSM Satu Mare a reușit să-și adjudece trofeul competiției KO, gruparea formată din sportivele Andrea Olah, Andreea Hutanu, Adina Pop și Anna Kadar reușind să învingă în ultimul joc din Turneul Final CRBF 3x3 pe Agronomia București, cu scorul de 21-17.

În cadrul Turneului Final, întreceri care s-au derulat până duminică după-amiază, CSM Satu Mare a reușit să înregistreze 6 victorii din tot atatea meciuri disputate, gruparea locală câștigând clar Grupa D iar ulterior câștigând confruntările din sferturi (18-13 cu CSM Tg. Mures), din semifinale (21-15 cu ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe) dar și din finala mare. Pe locul secund s-a clasat Agronomia București, echipă care a jucat în formula Alexandra Chitanu, Georgiana Plavitu, Larisa Neagu și Claudia Ușurelu, și care a reusit să adune 4 victorii din 5 partide, câștigând clar Grupa C și impunându-se ulterior în sferturi (22-8 cu Rapid) și semifinale (21-11 cu Phoenix Constanța). În lupta pentru pozitia a treia a clasamentului final al Cupei României 3x3, feminin, sezonul 2018-2019, s-au întâlnit în finala mică cele două echipe învinse în semifinale, respectiv Phoenix Constanța și ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe. Jucând în formula Cristiana Cutas, Andreea Beldian, Adelina Duta și Bianca Fota, echipa Phoenix Constanța a reușit după un meci dramatic să treacă în finala mică de rivala ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu scorul de 21-19, și astfel a intrat în posesia bronzului.

Sepsi SIC Sf. Gheorghe a terminat Cupa României pe locul al patrulea, în vreme ce formația KSE Tg. Secuiesc a fost eliminată în faza grupelor, la turneul final al competiției.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.