SPORT 10 decembrie 2015

Sepsi SIC s-a calificat în Final Four-ul Cupei României

de Sever Ioan Miu | 562 vizualizări

Echipa locală de baschet feminin Sepsi SIC s-a calificat miercuri seară în Final Four-ul Cupei României după ce a câștigat și returul din sferturi cu campioana en-titre, CSM Târgoviște. După un meci destul de dificil, tabela de marcaj arăta 65-58.

În al doilea minut al partidei, căpitanul Annemarie Părău a suferit o ușoară accidentare, fiind înlocuită de Kilin Tünde. Sfertul s-a încheiat cu un mic avans pentru oaspeți, de 10-9. Actul secund a luat sfârșit cu un egal de 21-21, astfel încât la pauza mare scorul era de 31-30 pentru oaspete. Și cea de-a treia pătrime s-a încheiat cu o diferență mică între echipe – 47-45 pentru gazde. La începutul ultimului sfert lupta a continuat să fie strânsă, pentru ca la final balanța să se încline decisiv în favoarea gazdelor.

Trioul Tyaunna Marshall – Shante Evans – Chucky Jeffery a dominat și în acest meci topul marcatoarelor Sepsi SIC, cu 17, 16, respectiv 14 puncte, iar Kilin Tünde a marcat 10 puncte. „Kilin Tünde, care a intrat în locul lui Annemarie, și-a făcut foarte foarte bine datoria și a respectat instrucțiunile antrenorului, a jucat bine, a dat foarte multe coșuri, a servit coechipierele”, a subliniat coordonatorul de baschet al covăsnencelor, Rusz István. „Dar trebuie să menționez că toată echipa a jucat exemplar, trebuie să mulțumesc tuturor jucătoarelor și acestor minunați suporteri care, din primul minut și până în minutul 40, chiar și 41, au fost alături de noi și ne-au condus la victorie. Am câștigat, am eliminat-o pe Târgoviște din Cupa României, suntem în Final Four”, a mai spus Rusz. El a adăugat că accidentarea lui Părău este minoră și că jucătoarea va avea timp de recuperare până la meciurile importante.

Peste șapte saci de jucării

Și anul acesta, cu ocazia lui Moș Nicolae, suporterii au adus jucării pentru copiii bolnavi. La începutul meciului cu Târgoviște, lumea a început să arunce cu jucării, astfel încât Sepsi SIC a reușit să strângă peste șapte saci mari cu animăluțe din pluș. Jucăriile vor merge în Sfântu Gheorghe, la Crucea Roșie, Centrul de Autism și la secția de copii a Spitalului Judeţean de Urgență. „O să continuăm și pe 23 decembrie, când o să jucăm acasă tot împotriva lui Târgoviște. Atunci o să adunăm cutii de pantofi pline cu hrană, cu dulciuri, pe care o să le împărțim cu echipa la familiile nevoiașe, ca să aibă un Crăciun cât mai fericit”, a anunțat Rusz István.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.