SPORT 24 februarie 2022

Sepsi-SIC, pregătită pentru Final Four-ul Cupei României

de Covasna Media | 494 vizualizări

Zoran Mikes: „Respectăm toți adversarii, chiar dacă în ultimii șapte ani am dominat competiția” 

Sâmbătă și duminică, la Sfântu Gheorghe, sala Sepsi Arena va găzdui Final Four-ul Cupei României la baschet feminin. Cu această ocazie, miercuri a avut loc o conferință de presă, la care au participat antrenorul Zoran Mikes, dar și jucătoarele Jovana Pasic, Anamaria Popa și directorul tehnic, Rusz István.

Conferința de presă a fost deschisă de antrenorul Zoran Mikes  care a vorbit despre însemnătatea evenimentului, dar și despre echipa noastră în vederea partidelor care vor avea loc în cadrul Final Four-ului în care se va decide câștigătoarea Cupei României

„De fiecare dată când echipa se califică în Final Four-ul Cupei României este un moment special. De această dată un aspect important este că vom juca acasă. Sunt zile aparte și tot ceea ce am lucrat în acest sezon se va vedea în aceste două zile care urmează. Pentru acest tip de competiție ne pregătim gândindu-ne la ce poate fi mai rău, dar cu speranțe pentru ceea ce poate fi cel mai bun. De asemenea, suntem pregătiți că pot să apară surprize. În ultimele trei săptămâni am demonstrat că suntem într-o formă bună, mai ales din punct de vedere fizic, ceea ce este foarte important, am încredere în forma jucătoarelor mele. Dintr-o altă perspectivă, pot spune că vor fi două zile de competiție și ne dorim să dăm tot ce avem mai bun în noi, chiar mai mult de atât. Este un alt nivel și trebuie să fim pregătiți oricărei provocări. Respectăm toți adversarii, chiar dacă în ultimii șapte ani am dominat competiția. Modificarea orei de disputare a finalei ar putea pune ceva probleme, dar atunci când joci cu inima, cu sufletul și dai tot din tine chiar nu contează câte ore de odihnă ai între două meciuri. Deocamdată ne gândim la primul pas, semifinala cu CSM Alexandria, să câștigăm, iar apoi la finală. Cred în echipa mea, și cred că vom face o figură frumoasă”, a spus antrenorul echipei din Sfântu Gheorghe. 

În continuare a vorbit Jovana Pasic, care a fost întrebată ce așteptări are de la partida cu CSM Satu Mare, singura echipă care în acest sezon, în campionat, a reușit să o învingă pe Sepsi-SIC: „În primul rând vreau să spun că este o plăcere că vom juca acasă, în fața propriilor suporteri. Alături de ei am câștigat multe partide, prezența lor ne dă o forță în plus. Legat de întrebare, noi acum ne concentrăm pe jocul cu CSM Alexandria. Este un meci de care pe care. Respectăm adversarul, dar ne dorim să învingem, și așa cum spunea și domnul antrenor, deși într-un interval scurt, vom avea totuși timp să ne gândim la partida cu CSM Satu Mare. Nu am jucat demult împotriva lor. Ne-am întâlnit la începutul sezonului și cu siguranță acea înfrângere ne motivează în plus, vrem să arătăm că atunci am prins o zi mai slabă. Nu subestimăm pe nimeni, dar jucăm acasă și dorim să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă.”

A urmat Anamaria Pop, jucătoare revenită, după o lungă perioadă, acasă la Sfântu Gheorghe: „Sunt foarte fericită că după nouă ani am revenit acasă și că pot evolua pentru echipa orașului meu natal. Sper să devin o jucătoare de bază a echipei Sepsi-SIC în cel mai scurt timp, că voi progresa din punct de vedere sportiv alături de colegele mele mai experimentate. Mă simt foarte bine aici, fetele m-au primit bine, la fel și staff-ul și sper să mă integrez cât mai repede în angrenajul echipei. Referitor la Final Four, ne concentrăm să jucăm cât mai bine și să dăm maximum din noi, mai ales că jucăm acasă. O vom lua pas cu pas, cum zicea și colega mea, și desigur ne dorim să cucerim trofeul, un nou trofeu în istoria clubului Sepsi-SIC.”

Referitor la organizarea evenimentului s-a exprimat directorul tehnic Rusz István: „Suntem mândri că vom găzdui din nou Final Four-ul Cupei României, mai ales că trofeul an de an a poposit în orașul nostru. Anul trecut competiția a fost organizată la Satu Mare, dar am câștigat și acolo. În acest an ne-am dorit să obținem organizarea la Sfântu Gheorghe mai ales că este permis accesul spectatorilor, iar suporterii noștri merită să aibă parte de astfel de partide. Partidele vor avea loc sâmbătă și duminică. Sâmbătă de la ora 16:45 se va juca Phoenix CSU Constanța - CSM Satu Mare, iar de la ora 19:45 Sepsi-SIC - CSM Alexandria. Duminică finala va fi transmisă în direct pe TVR 2, astfel la solicitarea postului național ora de disputare a fost modificată, urmând a avea loc de la ora 16:00. Abonamentele și biletele pentru eveniment sunt deja puse în vânzare de luni. Abonamente mai pot fi achiziționate și joi, de la fostul sediu al Fan Shop-ului Sepsi OSK din Simeria, lângă Bertis Pub, în intervalul orar 16:00-18:00. Înaintea meciurilor de sâmbătă se vor pune în vânzare atât abonamente, cât și bilete. Prețul biletelor este: 15 lei pentru cele două meciuri de sâmbătă, respectiv 15 lei pentru finală. Abonamentele, valabile pentru toate cele trei partide, costă 25 de lei. În momentul de față, conform directivelor DSP și a Ordinului Ministerului Sănătății, este permis accesul spectatorilor până la 30% din capacitatea sălii, adică aproximativ 1100 de persoane. Vor avea prioritate cei cu abonamente și copiii, respectiv invitații clubului. Dacă abonamentele se vor epuiza nu vom mai putea vinde bilete. Având în vedere că sâmbătă se va disputa și partida de fotbal dintre Sepsi OSK și CFR Cluj, iar la patinoar vor avea loc partide din cadrul campionatului de hochei pentru copii, recomandăm suporterilor să vină cu autobuzele puse la dispoziție pentru a se evita aglomerația.”

În încheiere antrenorul Zoran Mikes a răspuns la întrebarea legată de modificarea orei de disputare a finalei: „În general sunt trist că baschetul feminin nu este promovat suficient în România, și aici mă refer la transmisiunile televizate. Dacă țin bine minte, sper să nu greșesc, ultima partidă televizată, a fost finala de la Brașov, tot în Cupa României. Atunci am făcut un joc bun și am câștigat trofeul. Poate nu este momentul să vorbesc despre asta acum, dar la masculin, în Final Four, s-a jucat vineri și duminică. La feminin, chiar și în campionat, am jucat două zile consecutiv. Cred că merităm mai mult respect, să avem o zi de pauză între semifinale și finală. Și aceasta mai ales că sunt așteptări la un joc spectaculos, fiind o partidă televizată, iar ambele echipe doresc să facă spectacol. Suntem în acest fenomen, sport, și vom face tot ceea ce ține de noi, mai ales că evenimentul va avea o asemenea promovare, nu cred că este nevoie să ne facem probleme în plus legat de acest aspect. Este bine că finala va fi transmisă, este un început promițător, spun eu, pentru ca în viitor promovarea baschetului feminin în România să continue.”

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.