SPORT 9 iulie 2020

(Update) Sepsi OSK s-a calificat în finala Cupei României!

de Covasna Media | 780 vizualizări
Sursa foto - Facebook @osksepsi
Sursa foto - Facebook @osksepsi

Echipa covăsneană s-a impus şi în returul cu Poli Iaşi: scor 3-0

După ce în tur, la Sfântu Gheorghe, Sepsi OSK trecuse de Poli Iași cu rezultatul de 5-1, și în returul semifinalelor Cupei României echipa noastră a obținut un succes consistent, 3-0, astfel că elevii lui Leo Grozavu au scris istorie cu o primă calificare în finala competiției.

Partida a început cu Poli Iași încercând să pună presiune, însă, prima ocazie a aparținut echipei noastre, șutul lui Kovacs fiind prea slab pentru a da emoții gazdelor. Totuși, câteva minute mai târziu, Sepsi OSK a deschis scorul. Fomba a încercat să degajeze centrarea lui Carnat și balonul a ricoșat din Fülöp István în poarta apărată de Axinte.

Diferența putea fi majorată când același Carnat a centrat de pe dreapta, Axinte a repins până la Diaz, șutul atacantului nostru nimerindu-l însă pe Fomba. În replica, ieșenii au avut o ocazie prin Omoh, care a tras mult peste poartă. Astfel după prima repriza Sepsi OSK a intrat la cabine pentru pauză cu avantajul de 1-0.

În startul reprizei secunde Achahbar l-a înlocuit pe Fülöp István, schimbare inspirată, pentru că olandezul a dus scorul la 2-0 pentru Sepsi OSK, în minutul 50. Următoarea situație de a marca pentru trupa lui Leo Grozavu a avut-o Karanovic, acesta a pătruns elegant în careul gadelor, a țintit colțul scurt, dar balonul a lovit plasa laterală a porții. Ștefănescu și Deaconu au avut și ei șansa de a înscrie, dar Axinte s-a opus.

Poli Iași nu a mai putut opri însă elanul ofensiv al celor de la Sepsi OSK, în minutul 86, când Karanovic și-a trecut numele pe lista marcatorilor din această partidă.

Prin cele două victorii cu Poli Iași și un scor general de 8-1, Sepsi OSK reușește cea mai bună performanță din istoria clubului, calificarea în finala Cupei României, în care o va întâlni pe FCSB. Finala va avea loc în data de 22 iulie pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

 

Cupa României - Semifinale, manșa retur

Poli Iași - Sepsi OSK 0-3 (0-1)

Au marcat: Fülöp I. (20’), Achahbar (50’), Karanovic (86’)

Poli Iași: Axinte – Onea, Fomba Bourama, Klimavicius (Mihalache 60’), F. Cristea – Popadiuc (Horșia 68’), Gay Assulin (Platini 46’), Longher (Passaglia 60’), Chacana (Agape 61’) – Zaharia, Omoh

Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi OSK: Fejér – Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszér (F.Ștefan 70’)  – Kovács, Vașvari (Deaconu 46’), Fülöp I. (Achahbar 46’), Carnat – Fülöp L. (Ștefănescu 68’), Diaz (Karanovic 32’)

Antrenor: Leo Grozavu

Au arbitrat: Fl. Andrei - V. Avram, D. Hulubei (Vaslui)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.