SPORT 16 februarie 2020

(Update) Sepsi Sfântu Gheorghe adaugă în palmares şi Cupa României din 2020 la baschet feminin

de Covasna Media | 2908 vizualizări
Sursa foto - Facebook @sic.sepsi
Sursa foto - Facebook @sic.sepsi

Echipa feminină ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a cucerit pentru a treia oară consecutiv trofeul Cupa României, după ce a dispus, duminică seara, în finala competiției KO de “rivala” FCC Baschet Arad, cu scorul de 80-67 (14-24, 35-12, 14-15, 17-16). MVP-ul finalei a fost americanca Rebecca Diane Tobin, care a primit în cadrul festivității de premiere din Sepsi Arena din Sf. Gheorghe distincția “BT Player of the Game”.

Arena Sepsi din Sf. Gheorghe a găzduit, în week-end, meciurile din cadrul Final 4 Cupa României, feminin, sezonul 2019-2020, la start fiind prezente deținătoarea trofeului, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, precum și echipele FCC Baschet Arad, Agronomia București și ACS KSE Tg. Secuiesc.

Sambătă, în semifinale, gruparea gazdă condusă de antrenorul Zoran Mikes a dispus la pas de Agronomia București, cu scorul de 109-41, în vreme ce echipa arădeană coordonată de antrenorul Manuel Escudero a trecut de ACS KSE Tg. Secuiesc, cu scorul de 76-59.

Duminică seara, în fața unui public numeros, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe și FCC Baschet Arad s-au luptat în marea finală cu trofeul pe masă, încercând să ofere asistenței și un spectacol baschetbalistic de calitate. Debutul ultimului act al întrecerii KO a aparținut echipei FCC Baschet Arad, care s-a instalat la conducere și a câștigat clar primul sfert, cu 24-14. Gazdele au revenit în forță în cel de-al doilea sfert și după ce au reușit să reducă din diferență au intrat la vestiare în avantaj, scorul fiindu-le favorabil: 49-36. La reluare, jocul a continuat sub semnul echilibrului iar gazdele au reușit să-și conserve avantajul în ultimele 20 de minute de joc, astfel că, fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria echipei ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu scorul de 80-67. Astfel, gruparea din Sf. Gheorghe reușește să cucerească trofeul Cupa României pentru a treia oară consecutiv și pentru a șasea oară în istoria clubului.

La festivitatea de premiere, MVP-ul finalei a fost declarată Rebecca Diane Tobin, baschetbalista de origine americană primind distincția “BT Player of the Game”.

Cristian Frisk

 

 

News.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.