SPORT 21 octombrie 2024

Sepsi Running Festival debutează la Sfântu Gheorghe

de Ștefania Găvăneci | 575 vizualizări

Clubul Sportiv SEPSITRI SK organizează pentru prima dată Sepsi Running Festival, o competiție de alergare atât pentru copii, cât și adulți. Festivalul va avea loc pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe în data de 26 octombrie. 

Înscrierile se pot face online sau direct la fața locului în ziua concursului. Taxele sunt de 10 lei pentru copii și 30 de lei pentru adulți, iar programul este structurat pe grupe de vârstă și sex. Adulții vor lua startul la ora 10:00, iar copiii de la ora 12:30. Categoriile de vârstă includ distanțe variate, de la 50 m pentru cei mai mici (3-4 ani), până la 2.000 m pentru adulți și seniori.

Pentru aceștia din urmă, înscrierea se va desfășura între orele 08:45 și 09:45, iar pentru copii între 11:00 și 12:15.

Organizatorii vor oferi cupe, medalii și alte cadouri oferite de sponsori, pentru primii trei clasați din fiecare categorie. 

Pe pagina evenimentului, organizatorii subliniază importanța sportului pentru dezvoltarea copiilor și sănătatea adulților: 

Scopul competiției este ca un număr cât mai mare de copii și adulți să participe la eveniment și să îi încurajăm să alerge, să facă sport cât mai mult și să adopte un stil de viață sănătos în viața de zi cu zi. Pentru copii, în această etapă a vieții, cele mai importante lucruri sunt educația și sportul, activități de care nu ar trebui să se lipsească nicio zi. În schimb, pentru adulți, mișcarea zilnică și exemplul pe care îl oferă copiilor sunt esențiale.

Dorim să atragem atenția asupra necesității unor astfel de evenimente, unde copiii pot participa atât la nivel de hobby, cât și la nivel competițional, găsind motivația de a deveni mai buni în ceea ce le place să facă”.

Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Covasna și de sportivi cu experiență care asigură buna desfășurare a concursului.

Anul acesta, în luna iunie, a avut loc „Marea Provocare de Mișcare”, tot pe Stadionul Municipal din oraș. Competiția de alergare a reunit participanți de toate vârstele. Evenimentul a atras aproximativ 180 de alergători, atât adulți, cât și copii. 

În luna septembrie a.c., la Brașov s-a desfășurat și „Brașov Running Festival”, un alt eveniment important dedicat iubitorilor de alergare la care au participat peste 1.500 de concurenți.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.