SPORT 24 mai 2024

30 de echipe înscrise la „Marea provocare de mişcare”; evenimentul, precedat de întâlniri cu experţi

de Agerpres | 1179 vizualizări

Treizeci de echipe, totalizând 180 de oameni, s-au înscris la evenimentul „Marea provocare de mişcare”, ce va fi organizat la începutul lunii iunie la Sfântu Gheorghe de către Asociaţia Fitness Tribe din municipiu.

Concursul, care va avea loc pe 1 şi 2 iunie pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe, constă în probe de 6, 12 sau 24 de ore de alergare, mers sau combinaţii ale acestora şi este organizat în cadrul programului „Mişcare pentru sănătate”, finanţat de către autorităţile locale.

„Evenimentul va începe sâmbătă, 1 iunie, de la ora 18,00, pentru echipele care s-au înscris la proba de 24 de ore. Pentru cei înscrişi la proba de 12 ore, startul va fi duminică, 2 iunie, la ora 6,00. Cei care doresc să participe la cea mai populară probă, cea de 6 ore, sunt invitaţi să ia startul duminică, 2 iunie, de la ora 12,00”, au anunţat organizatorii, pe Facebook.

Competiţia va fi precedată de o serie de evenimente şi întâlniri cu campioni, nutriţionişti şi psihologi.

Prima dintre acestea va avea loc vineri, 24 mai, de la ora 18,00, în Amfiteatrul Universităţii Babeş Bolyai din Sfântu Gheorghe şi îl va avea ca invitat pe Daniel Santa, organizatorul Braşov Running Festival, care va susţine prelegerea „Nu uita să-ţi legi şireturile. Detaliile care pot face diferenţa în alergare”.

Pe 28 mai, de la ora 18,30, la restaurantul Castel din Sfântu Gheorghe va avea loc o prezentare susţinută de chef-ul Kovacs Gabor Aron şi nutriţionista Bicsok Eva, sub genericul „Bucătăria cu cereale”, în cadrul căreia se va discuta despre alimentaţia sănătoasă, esenţială pentru sportivi.

Psihologul, hipnoterapeutul şi specialistul în sănătate mintală Miklos Csongor va susţine, joi, 30 mai, de la ora 18,00, la Bertis Pub, prelegerea „Viaţa înainte şi după linia de finiş”, în cadrul căreia va aborda subiectul impactului mental şi emoţional în competiţiile sportive.

Seria întâlnirilor se va încheia pe 7 iunie cu „Povestea unui mountainbiker”, respectiv a multiplului campion la mountainbike Ede Molnar, care va împărtăşi publicului experienţe şi poveşti din cariera sa sportivă. Evenimentul va avea loc de la ora 18,00, în Amfiteatrul Universităţii Babeş Bolyai din Sfântu Gheorghe.

„La prima ediţie a 'Marii provocări de mişcare', organizată anul trecut, au participat în total 72 de oameni, inclusiv elevi din diferite şcoli. La cursa de 24 de ore a fost o echipă, zece echipe la cea de 6 ore şi două echipe la 12 ore. În total au făcut 2.687 de tururi de stadion, ce a însemnat 1.075 de kilometri (...) Echipa câştigătoare la 12 ore a parcurs 386 de ture de stadion, iar cea de 24 ore, 633 ture, adică aproape 250 kilometri”, a declarat vicepreşedintele asociaţiei Fitness Tribe, Luffy Vilmos.

Programul „Mişcare pentru sănătate” a fost lansat de către Asociaţia Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe în urmă cu aproape şapte ani, cu scopul de a determina cât mai mulţi localnici să facă sport şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.