SPORT 8 noiembrie 2022

Sepsi OSK, un meci în premieră pentru fotbalul românesc

de Marius Raczek | 810 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 21.00, Sepsi OSK o va întâlni pe Dinamo București, în cadrul Cupei României, partida fiind programată pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din Capitală.

Programarea unei partide de fotbal, între două echipe de club, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din Capitală este o premieră. Stadionul, în forma sa veche, a găzduit în exclusivitate partide de rugby, în special ale echipei naționale, Stejarii. Înainte de Euro 2020, locația a fost preluată de CNI, iar aici s-a construit un stadion modern, dar pentru respectiva competiție a fost utilizată doar ca bază de antrenament. Din 2021, când stadionul a fost inaugurat, autorul acestor rânduri fiind primul crainic din istoria stadionului, există o acerbă dispută în privința utilizării acestuia. În mod normal, locația este leagănul rugbyului românesc, dar... este loc pentru toți sub soare.

Desigur, data de 8 noiembrie 2022 va marca un nou început, iar Sepsi OSK va fi una dintre cele două prime echipe de club care vor juca pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”. Partida cu Dinamo București, deși dinamoviștii se află în eșalonul secund, se anunță aprigă, interesul fiind mare, ținând cont de circumstanțe. Sportiv vorbind, totuși, elevii lui Cristiano Bergodi pornesc cu prima șansă, iar argumentele sunt suficiente, mai ales acela că Sepsi OSK este deținătoarea trofeului.

Partida Dinamo București-Sepsi OSK face parte din etapa a 2-a din cadrul Grupei A. În prima rundă, Sepsi OSK a învins, în deplasare, pe Petrolul Ploiești cu 3-1, iar Dinamo a remizat, 2-2 cu FCU Craiova 1948. Sepsi OSK conduce în clasamentul grupei cu trei puncte, urmată de FC Voluntari, tot trei puncte, departajate de golaveraj.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.