SPORT 2 noiembrie 2018

Sepsi OSK Sf. Gheorghe întâlnește AFC Hermannstadt

de Covasna Media | 646 vizualizări

Echipa de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe va întâlni, în ziua de 3 noiembrie 2018, pe AFC Hermannstadt, în prima etapă a returului din sezonul regulat al Ligii I. Partida va avea loc pe Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe, cu începere de la ora 18.00.

În tur, sibienii au câștigat în meciul lor inaugural de pe prima scenă, cu 1-0.

La echipa covăsneană revine, într-un meci de campionat, francezul Nouvier. Acesta nu a putut fi utilizat în meciul cu CFR Cluj, deoarece contractul de împrumut cu gruparea din Gruia stipula plata unei clauze suplimentare de 100 000 de euro, în cazul în care echipa noastră ar fi dorit utilizarea jucătorului în meciurile directe cu campioana en-titre.

Mai jos avem câteva date istorice legate de adversara noastră.   

Imediat după înființare FC Hermannstadt s-a înscris în Liga a IV-a. Echipa a terminat sezonul și s-a calificat în barajul pentru Liga a III-a.. Sibienii au câștigat fără prea mari probleme, 6–1 la general cu formația gorjeană, CS Gilortul Târgu Cărbunești. Clubul a reușit să și câștige sezonul următor seria a V-a a și a promovat în divizia secundă.[

FC Hermannstadt a jucat primul meci în Liga a II -a pe 5 august 2017, o victorie 3–0 pe teren propriu cu CS Balotești.

Pe 1 martie 2018, echipa produce surpriza, calificându-se în semifinalele Cupei României, prin eliminarea FCSB cu scorul de 3-0 în sferturi, însă ulterior pierde finala cu CS Universitatea Craiova cu scorul de 2-0. În semifinale, tur-retur, Hermannstadt a învins de două ori pe conjudețeana Gaz Metan Mediaș.

După promovarea în prima ligă, din cauza unor lucrări de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, echipa își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.