SPORT 5 iulie 2019

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – locul 38 între academiile de copii și juniori

de Covasna Media | 1341 vizualizări
Foto: Facebook/Sepsi OSK
Foto: Facebook/Sepsi OSK

Federația Română de Fotbal a clasificat academiile de juniori din România și a publicat ierarhia de specialitate. 

Clasificarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori a avut la bază șapte domenii fundamentale, cu ponderi diferite, după cum urmează: Strategie și filosofie - 10,6%, echipe și jucători, 12,1%, staff tehnic - 19,4%, staff suport - 6,8%, antrenamente și meciuri - 9,7%, infrastructură și facilități 20,8%, rezultate - 20,6%.

Din cele 108 cluburi participante în campionatele de juniori organizate sub egida FRF, 107 au depus cereri de clasificare. 80 dintre acestea, adică un procent de 74%, au depus cererile de clasificare în termenul prevăzut.

Viitorul Constanța a strâns cel mai mare punctaj, conform grilei de mai sus, 91,5 puncte. Constănțenii au fost urmați, pe podium, de Universitatea Craiova, 77,1 puncte și Dinamo București, 74,8 puncte. Urmează apoi FC Voluntari și FCSB.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a obținut, conform grilei descrise, 39,10 puncte, clasându-se destul de bine în opinia noastră, pe locul 38. De asemenea, cu 63,20 puncte, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc ocupă un mai mult decât onorant loc 13 în clasamentul academiilor românești de fotbal pentru copii și juniori.  Punctajul mediu obținut de academiile cluburilor de primă ligă a fost de 60,7 puncte, iar al celor de eșalon secund s-a ridicat la 45,6 puncte.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.