SPORT 20 aprilie 2022

Sepsi OSK se impune în prima manșă a semifinalelor Cupei României!

de Covasna Media | 1122 vizualizări

În prima manșă din semifinalele Cupei României, la Sfântu Gheorghe, Sepsi OSK s-a impus cu rezultatul de 2-1 în fața Universității Craiova și are prima șansă de calificare în ultimul act al competiției.

Prima ocazie a partidei i-a aparținut lui Ștefănescu, la o greșeală a defensivei adverse, dar acesta nu a reușit să finalizeze. În minutul 14, același Ștefănescu l-a învins pe Pigliacelli din centrarea lui Bărbuț, care s-a descurcat foarte bine într-o acțiune individuală pe partea dreaptă. Cu avantaj pe tabela de scor, Sepsi OSK a continuat să aibă inițiativa, alte două ocazii fiind trecute în contul jucătorilor Tudorie și Păun. Pe finalul primei reprize, Universitatea Craiova a început să devină mai periculoasă, dar Sepsi OSK a intrat  la cabine cu avantaj de un gol.

După reluare, oaspeții au început mai decis, iar Niczuly a fost nevoit să intervină la șutul din unghi expediat de Markovic. Tot Niczuly s-a remarcat câteva minute mai târziu, când a respins lovitura de cap a aceluiași Markovic. Începutul bun de repriză secundă a craiovenilor, însă, nu a rămas fără urmări, și Ivan a egalat dintr-un penalty obținut de Gustavo, faultat în careu de Dumitrescu. Replica echipei noastre nu s-a lăsat așteptată. Sepsi OSK a preluat, din nou, controlul jocului, iar această atitudine avea să aducă golul victoriei. O acțiune bine construită de Bărbuț și Dumitrescu l-a găsit la finalizare pe Golofca, iar acesta a șutat la firul ierbii fără speranțe pentru Pigliacelli.

Sepsi OSK a câștigat meritat această manșă tur, o victorie care dă speranțe, mai ales prin prisma jocului prestat de elevii lui Cristiano Bergodi care se vor deplasa la Craiova pentru manșa retur cu prima șansă la calificarea în finală. Partida retur se va disputa pe 11 mai.

Cupa României, semifinale, manșa tur

Sepsi OSK - Universitatea Craiova 2-1 (1-0)

Arbitru: Radu Petrescu, Asistenți: Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu

Au marcat: Ștefănescu (14’), Golofca (87’) - Ivan (55’ - penalty)

Cartonașe galben: Ștefănescu (56’) - Vătăjelu (68’), Screciu (75’), Bancu (79’), Ivan (90’)

Sepsi OSK: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu - Bărbuț, Păun, Vașvari (Aganovic 74’), Ștefănescu (Tincu 90’+3) - Tudorie, Golofca. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Screciu (Câmpanu 79’), Papp, Bancu - Crețu, Roguljic (Gustavo 46’), Bic (Nistor 46’) – Baiaram (Găman 61’), Markovic (Koljic 60’), Ivan. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.