SPORT 10 august 2023

Sepsi OSK poate să ridice ștacheta

de Marius Raczek | 1341 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:00, Sepsi OSK va evolua pe Sepsi Arena, în al treilea tur preliminar din Conference League, având-o ca adversară pe FC Aktobe, cu gândul la o primă calificare în Play-Off-ul competiției continentale.

Seria infernală, în ritm susținut, a partidelor din Supercupa României, Superliga și Conference League, și-a pus oarecum amprenta asupra evoluției lui Sepsi OSK în ultima dispută, alb-roșii nereușind decât o remiză cu Oțelul Galați. Totuși elevii lui Liviu Ciobotariu au arătat în acest debut de sezon că sunt o echipă valoroasă, probabil și gândul că urmează un meci de Conference League și-a pus oarecum amprenta asupra jocului din campionat. Desigur, faptul că manșa tur se dispută la Sfântu Gheorghe este un avantaj pentru adversari, iar presiunea va fi mare, astfel că Sepsi OSK va trebui să abordeze întâlnirea în așa fel încât să obțină un rezultat care să dea speranțe pentru retur.

FC Aktobe, de cinci ori campioana Kazahstanului, ultima dată în 2013, ocupă în acest moment poziția a treia în campionat, un campionat în plină desfășurare, ajuns la etapa a 18-a. În ultima rundă FC Aktobe a trecut cu 4-2 de Kairat Almaty, echipa de pe locul patru. Pentru calificarea în această fază a Conference League, trupa din Kazahstan a trecut de Torpedo Kutaisi, grație victoriei în deplasare, 4-1, pentru că în retur georgienii s-au impus cu 2-1. Echipa pregătită de Andrei Karpovich, fost internațional cu 55 de selecții pentru Kazahstan, are la dispoziție un lot interesant, cu doi brazilieni, trei ruși, și câte un jucător din Israel, Croația, Belarus, Argentina, Coasta de Fildeș și Georgia.

Sezonul trecut Sepsi OSK s-a calificat până în turul trei preliminar al Conference League, iar acum dacă va trece de FC Aktobe ar putea ridica ștacheta performanței în competițiile continentale. Dacă se va califica în Play-Off, Sepsi OSK ar urma să întâlnească învingătoarea din dubla manșă dintre FK Bodo/Glimt (Norvegia) și FC Pyunik Erevan (Armenia).

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.