SPORT 22 iulie 2021

Sepsi OSK la primul meci în cupele europene

de Covasna Media | 1036 vizualizări

Pentru Sepsi OSK urmează o nouă premieră, debutul în competițiilor europene, astăzi, cu începere de la ora 20:00, când echipa noastră va întâlni, în deplasare, în prima manșă a turului secund al calificărilor în Conference League pe Spartak Trnava, reprezentanta Slovaciei.

Dacă pentru Sepsi OSK acesta este prima experiență la un asemenea nivel, adversara este un nume cunoscut, o echipă care la sfârșitul anilor 60 și începutul anilor 70 s-a remarcat în competițiile continentale, mai exact în Cupa Campionilor Europeni (astăzi UEFA Champions League), când a disputat o semifinală, respectiv s-a calificat de două ori în faza sferturilor de finală.

Cel mai bun rezultat recent al slovacilor a fost consemnat în sezonul 2018-2019, când au pătruns în faza grupelor UEFA Europa League. În această ediție, pentru a o întâlni pe Sepsi OSK, Spartak Trnava a disputat deja un prim tur preliminar în care a trecut de maltezii de la FC Mosta cu o înfrângere, 3-2 în deplasare, și un succes, 2-0, pe propriul teren.

Ca un aspect interesant, căpitanul echipei noastre, Bogdan Mitrea, a evoluat în sezonul 2019-2020 chiar la Spartak Trnava, alături de care a bifat trei partide în UEFA Europa League. 

În cazul în care Sepsi OSK o va elimina pe Spartak Trnava, următorul adversar al covăsnenilor va fi învingătoarea dublei manșe dintre FK Sutjeska Niksic (Muntenegru) și Maccabi Tel Aviv (Israel).

Marius Raczek

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.