SPORT 24 mai 2023

Sepsi OSK, în fața unui nou trofeu

de Covasna Media | 1462 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:30, pe Stadionul Municipal din Sibiu, Sepsi OSK va disputa cea mai importantă partidă a sezonului, o partidă care poate încununa acest an competițional cu un trofeu, Cupa României, iar pentru acesta alb-roșii trebuie să câștige finala cu Universitatea Cluj.

Dacă în campionat situația nu mai poate fi îmbunătățită, locul șase fiind cel pe care Sepsi OSK va termina această ediție a Superligii, în Cupa României, trofeul poate ajunge din nou la Sfântu Gheorghe. Iar miza este cu atât mai mare, căci învigătoarea va obține calificarea în competițiile europene. Până acum traseul a fost perfect. Trei victorii, din tot atâtea posibile, în faza grupelor, cu FC Voluntari acasă, Dinamo București și Petrolul Ploiești în deplasare. Apoi, în sferturile de finală, Sepsi OSK a trecut de CS Mioveni cu 4-1, pentru ca, în semifinale, să elimine pe CFR Cluj (în acel moment, campioana en-titre), cu categoricul rezultat de 3-0.

Universitatea Cluj a revenit în primul eșalon valoric la începutul acestui sezon. Deși la un moment dat se părea că drumul în Superliga va fi scurt, venirea lui Neluțu Sabău a schimbat soarta echipei. În Cupa României, clujenii au trecut, oarecum surprinzător, de o grupă dificilă, eliminându-le pe Farul Constanța și Rapid București. Sferturile de finală le-au disputat chiar pe stadionul care va găzduit finala și, cu toate că FC Hermannstadt a deschis scorul, Universitatea a revenit și s-a impus cu 2-1. În semifinale, acasă pe Cluj Arena, alb-negrii au trecut de UTA, la limită, 1-0.

Pentru Sepsi OSK aceasta este cea de-a treia finală de Cupa României pe care o dispută. În sezonul 2019-2020, covăsnenii au pierdut partida cu trofeul pe masă, în fața celor de la FCSB, pentru ca anul trecut Sepsi OSK să o învingă pe FC Voluntari pentru primul trofeu major din vitrina clubului. Universitatea Cluj a câștigat o singură dată Cupa României, în ediția 1964-1965, și a mai disputat alte patru finale, toate pierdute, în edițiile 1933-1934, 1941-1942, 1948-1949 și 2014-2015.

În acest sezon al Superligii, Sepsi OSK și Universitatea Cluj s-au întâlnit de două ori, în sezonul regulat, Sepsi OSK câștigând ambele partide, 1-0 la Cluj-Napoca, respectiv 2-1 la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.