SPORT 31 august 2023

Sepsi OSK, eliminată în prelungiri

de Marius Raczek | 294 vizualizări

Sepsi OSK a ratat dramatic calificarea în grupele Conference League, trupa lui Liviu Ciobotariu a revenit de la 0-2, dar în prelungiri FK Bodo/Glimt a dat lovitura dintr-un penalty, și s-a impus cu rezultatul de 3-2.

Gazdele au început partida cu o posesie prelungită, Sepsi OSK mulțumindu-se să se apere și să amenințe pe contraatac. Astfel, încă din minutul 11 norvegienii au trimis pentru prima data balonul în poartă, dar prin decizia VAR golul a fost anulat, Moumbagna fiind cel care nu a păstrat balonul în suprafața de joc înainte de a-i pasa lui Pellegrino. Câteva minute mai târziu am consemnat bara lui Saltnes, pentru ca imediat la faza următoare să vină golul lui Sorli, după o lovitură de cap. Cinci minute mai târziu tabela de marcaj arăta 2-0 pentru gazde, Niczluy a respins în față șutul lui Berg, iar atent Pellegrino a reluat în plasă. Sepsi OSK nu a cedat, și cu patru minute înainte de pauză, la o acțiune pe partea stângă, Dumitrescu a centrat, iar Alimi a reluat cu capul în poartă, profitând și de intervenția nesigură a lui Haikin.

Imediat după reluare, Varga a pătruns printre fundașii norvegieni, și a trimis în colțul de jos al porții, Sepsi OSK reușind astfel să restabilească egalitatea. După golul egalizator alb-roșii au avut momente mai bune de joc, dar nu au reușit să-și creeze faze cu adevărat periculoase. În minutul 88, Ștefănescu putea da lovitura, lansat de o degajare a lui Niczuly, Haikin însă, ajutat și de șansă, a respins în corner. Astfel, s-a intrat în prelungiri, și FK Bodo/Glimt a trecut din nou în ofensivă, părând mult mai proaspătă. Istoria partidei, și a calificării, s-a decis chiar în prima repriză a prelungirilor, când după un henț în careu a lui Păun, Pellegrino a transformat lovitura de la 11 metri.

Sepsi OSK, la prima prezență în Play-Off-ul Conference League a ieșit cu fruntea sus, și poate dacă nu își supraevalua adversarul, mai ales în manșa tur, ar fi putut obține o calificare istorică.

Conference League, Play-Off, manșa retur

FK Bodo/Glimt - Sepsi OSK 3-2 (2-2, 2-1) după prelungiri

Arbitru: Rob Harvey, Asistenți: Robert Clarke, Wayne McDonnell (toți din Irlanda)

Au marcat: Sorli (24’), Pellegrino (29’, 100’-penalty) – Alimi (42’), Varga (46’)

Cartonașe galbene: Gulliksen(62’) – Niczuly (12’), Rodriguez(28’), Ciobotariu(58’), Dumitrescu(60’), Safranko (70’), Păun (81’), Ștefănescu (103’, 120’+1)

Cartonaș roșu: Ștefănescu(120’+1)

Bodo/Glimt: Haikin – Wembangomo (Sjovold 79’), Moe, Bjørtuft, Bjørkan (Sorensen 111’) – Saltnes (Fet 79’), Berg, Grønbæk – Sørli (Gulliksen 42’, Bassi 106’), Moumbagna (Espejord 91’), Pellegrino. Antrenor: Kjetil Knutsen

Sepsi OSK: Niczuly - Ciobotariu, M. Bălașa, Ninaj, Dumitrescu (Gheorghe 106’) – Păun (Aganovic 106’), Rodriguez (Kallaku 112’) - R. Varga (Damașcan 86’), Alimi, Ștefănescu – Safranko (Rondon 96’). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.