SPORT 26 august 2019

Sepsi OSK a refuzat victoria la masa verde

de Covasna Media | 12115 vizualizări

Deși inițial meciul contra Academicii era anunțat la Voluntari, pe Stadionul „Anghel Iordănescu”, partida s-a desfășurat la Giurgiu. Motivul îl reprezintă neînțelegerile între FC Voluntari și Academica din Clinceni, care au condus la schimbarea programării inițiale.

Cum modificarea locației a survenit cu mai puțin de zece zile până la meci, rezultă că, din punct de vedere regulamentar, Sepsi OSK Sf. Gheorghe s-ar fi putut opune. În acest caz, când din diferite motive este forțată alegerea altui stadion, echipa vizitatoare trebuie să își dea acceptul. Altfel, comisia nu ar fi putut programa meciul la Giurgiu, iar la masa verde soluția ar fi fost câștigarea punctelor, cu scorul de 3-0, de către Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

Gruparea covăsneană a dat dovadă de fair-play și i-a ajutat pe ilfoveni, acceptând schimbarea locului de disputare, chiar cu riscurile și consecințele respective. Cazare la Giurgiu, de exemplu, s-a găsit cu dificultate pentru grup, iar în locul celor trei puncte care se puteau obține la masa verde, a fost doar egal. Finanțatorul de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Diószegi László, ne spunea pe această temă: „Noi dorim ca toate meciurile să se joace pe teren. Nu ne-ar fi bucurat o victorie la masa verde, așa că ne-am asumat și am jucat. Le-am înțeles eforturile gazdelor și am considerat că, acceptând modificarea, respectăm competiția, spiritul de fair-play, iubitorii de fotbal români și pe suporterii noștri. Ne-ar fi plăcut să câștigăm, dar pe teren”.

Academica din Clinceni a fost forțată să plătească o chirie de trei ori mai mare la Giurgiu, în comparație cu Voluntariul.  Suporterii gazdelor, mai puțini la acest meci decât ai noștri, au avut, la final de meci, un comportament mai puțin civilizat. Când jucătorii covăsneni s-au strâns în fața simpatizanților veniți din Covasna, pentru tradiționala intonare a Imnului Secuiesc, gazdele au început să fluiere și să facă gălăgie, cu scopul de a acoperi corul covăsnean. Spiritele s-au calmat atunci când jucătorii gazdelor au mers la suporterii lor, pentru a-i aplauda. 

Considerăm că gestul făcut de conducerea Sepsi OSK Sf. Gheorghe este unul de finețe extremă și, prin intermediul publicației Observatorul de Covasna, îi felicităm. În locul unei victorii fără efort, a fost un egal chinuit, pe o căldură insuportabilă, dar partida s-a disputat, ceea ce este cel mai important. Altfel, puteam asista la un fapt fără precedent în istoria Ligii I, neprogramarea unui joc care ar fi afectat implicit și televiziunile. Culpa, în acest caz, ar fi căzut exclusiv asupra clubului Academica din Clinceni.

Cristian Frisk

Sursă foto: Facebook/ Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.