SPORT 18 decembrie 2009

Sepsi BC s-a calificat în FIBA Cup

de Covasna Media | 724 vizualizări
Echipa de baschet feminin din Sfântu-Gheorghe a învins echipa din Israel şi s-a calificat în Fiba Cup 18dec2009-sepsi_bcVictorie binemeritată pentru echipa de baschet a fetelor de la Sepsi BC Sf.Gheorghe în faţa echipei Hapoel Hatikva Tel Aviv din Israel. După un meci electrizant şi cu emoţii pentru supor­teri şi jucătoare, fetele au trecut peste toate tensiunile cu care s-au confruntat recent în sânul echipei şi au reuşit miercuri seara să se califice în Fiba Cup. Ele au sărbătorit astfel îndeplinirea tuturor obiectivelor stabilite pentru prima parte a sezonului - terminarea pe primul loc în Grupa Nord-Vest a Campio­natului Naţional, 12 victorii şi o singură înfrângere, dar mai ales calificarea din Grupele Fiba Cup cu 2 victorii din 6 meciuri disputate.

Echipa de baschet feminin din Sfântu-Gheorghe a învins echipa din Israel şi s-a calificat în Fiba Cup

18dec2009-sepsi_bcVictorie binemeritată pentru echipa de baschet a fetelor de la Sepsi BC Sf.Gheorghe în faţa echipei Hapoel Hatikva Tel Aviv din Israel. După un meci electrizant şi cu emoţii pentru supor­teri şi jucătoare, fetele au trecut peste toate tensiunile cu care s-au confruntat recent în sânul echipei şi au reuşit miercuri seara să se califice în Fiba Cup. Ele au sărbătorit astfel îndeplinirea tuturor obiectivelor stabilite pentru prima parte a sezonului - terminarea pe primul loc în Grupa Nord-Vest a Campio­natului Naţional, 12 victorii şi o singură înfrângere, dar mai ales calificarea din Grupele Fiba Cup cu 2 victorii din 6 meciuri disputate.

„Irina Borş a înscris ambele aruncări libere cu 11 secunde înainte de finalul meciului şi SEPSI BC din Sfântu Gheorghe a învins pe Hapoel Hatikva Tel Aviv cu 78-75 în confruntarea din Grupa G… Ildiko Vass a înscris cele mai multe puncte, 28, secondată de Florina Diaconu cu 15, Rasmussen cu 12 şi Erzsebet Ambrus cu 10” – aşa stătea scris pe prima pagină de internet a FIBA CUP de miercuri seară, după victoria fetelor noastre.

Managerul PR al echipei, Mădălin Guru­ianu, a amintit că, deşi au condus şi cu aproape 20 de puncte, fetele de la SEPSI BC s-au văzut egalate pe final, victoria venind ca o mare uşurare în ultimele secunde datorită unui complex unic de factori.

„A contat extraordinara precizie în momentele decisive a principalei marcatoare din acest meci, Vass Ildiko, puterea de con­centrare până în ultima clipă a tuturor fetelor în frunte cu căpitanii de echipă, Florina Diaconu – excepţional coşul de 3 puncte din final! - şi Kristen Rasmussen, lideră la recuperări – 12!, „sângele rece“ al Irinei Borş, care a înscris pe final cele două libere, determinarea din teren a lui Nagy Ildiko şi a lui Sandor Emoke, susţinerea incredibilă pe tot parcursul meciului a minunatului public prezent la Sala Szabo Kati, capacitatea noului antrenor Horia Rotaru de a menţine o atmosferă de calm şi încredere pe bancă şi, mai presus de toate, prezenţa mobilizatoare a lui Ambrus Erzsebet, sosită special pentru acest meci şi care a reuşit 10 puncte şi 6 recuperări”, a spus el.

Guruianu a remarcat că astfel s-a scris istoria cu final fericit a unei perioade delicate din viaţa Clubului, creată după plecarea antrenorului şi pivotului cu care intraseră în noul sezon, dovedind că este – aşa cum scria un suporter pe un banner afişat în timpul meciului: „mai mult decât o echipă, UN FENOMEN“.

După meci, fetele şi-au împărţit între ele cadouri de Crăciun şi le-au dăruit şi supor­terilor bomboane, urmând ca astăzi la prânz ele să se deplaseze la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean pentru a oferi împreună cu Rotary Club şi organizaţia de tineret EMI jucării şi cadouri pentru copiii care sunt nevoiţi să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în Spital.

Ultimul meci din acest sezon se joacă mâine, la Braşov, de la ora 11, cu fetele de la Galactica, situate pe ultimul loc al clasamentului.

Ana Sidon

Sursa foto: sepsibc.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.