SPORT 28 februarie 2011

SEPSI BC îngenunchiază Alexandria

de Covasna Media | 537 vizualizări
CSB Alexandria - Sepsi BC 66-68 Victorie mare pentru fetele noastre, într-un meci-cheie pentru calificarea în play-off-ul campionatului. Chiar dacă obţinută in extremis, Victoria la doar două puncte, 68-66, în deplasarea de la Alexandria ridică echipa noastră în postura de favorită pentru încheierea acestei părţi a campionatului pe locul al III-lea

CSB Alexandria - Sepsi BC 66-68

Victorie mare pentru fetele noastre, într-un meci-cheie pentru calificarea în play-off-ul campionatului. Chiar dacă obţinută in extremis, Victoria la doar două puncte, 68-66, în deplasarea de la Alexandria ridică echipa noastră în postura de favorită pentru încheierea acestei părţi a campionatului pe locul al III-lea, mai ales că sâmbăta următoare primim acasă vizita contracandidatei din Timişoara, victorioasă şi ea în etapa aceasta, în faţa celor din Craiova.

Deşi a dominat adversara la toate capitolele, SEPSI BC nu a reuşit să se desprindă decisiv, deşi a condus pe parcursul întregii partide, uneori şi cu 12 puncte, dar cele două eliminări din ultimul sfert, Florentina Ardeleanu şi Andrea Walker, plus cele 4 greşeli personale acordate Andreeei Huţanu încă din sfertul al doilea, au permis pe final fetelor conduse de Mădălin Piperea să egaleze în ultimele minute. Totul s-a încheiat bine datorită sângelui rece demonstrat din plin de conducătoarea noastră de joc, Annemarie Părău transformând ambele aruncări libere obţinute în ultimele secunde, după un meci în care a reuşit 13 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive. Extrem de bine a fost ajutată pe parcursul meciului de cele două jucătoare din atac, Vass Ildiko, 13 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive şi Florentina Ardeleanu, 11 puncte – dintre care 3 coşuri de câte trei puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive.

Turnurile de control de sub panou au reuşit să ajute echipa atât în apărare, dar şi în atac, Andreea Huţanu a reuşit 13 puncte, 4 recuperări, Bianca Vescan, 10 puncte şi 9 recuperări, Andrea Walker, 6 puncte şi 7 recuperări. Pentru aproximativ 10 minute, antrenorul Veres Attila a introdus-o în joc şipe Caroline Nwafor, care a reuşit 2 puncte şi o pasă decisivă.

Deşi n-a jucat rău nici în acest meci şi nici în celelalte de pe parecursul campionatului, se pare că echipa gazdă nu mai are decât şanse teoretice de a prinde careul de a-şi al campionatului. Evident, această reuşită nu trebuie să ne facă să ne culcăm pe o ureche, urmează meciuri grele acasă cu Timişoara, Rapid şi Satu Mare, plus deplasarea de la Olimpia, dar mai ales derbyul de la Arad. Până atunci, însă, miercuri urmează meciul retur cu Iaşi din Cupă, iar după victoria la 40 de puncte de acasă nu se mai pune problema calificării în Final Four-ul Cupei României.

(www.sepsibc.com)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.