SPORT 14 septembrie 2018

(Update) Sepsi OSK a învins în deplasare Concordia Chiajna

de Observatorul de Covasna | 1520 vizualizări

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Concordia Chiajna, într-un meci din etapa a opta a Ligii I.

Partida a început cu o mare ocazie a echipei gazdă, Batin reluând cu capul, periculos, în minutul 3, centrarea din dreapta de la Grădinaru. După aceea, în minutul 10, Viera a intervenit neglijent și l-a lovit pe Grădinaru undeva pe linia careului mare. Faza dinamică l-a surprins pe arbitrul craiovean Sebastian Colțescu, care a lăsat jocul să continue, deși s-ar fi putut acorda lovitură de pedeapsă.

Fülöp István a avut o bună ocazie de a deschide scorul în minutul 15, atunci când a intrat în careu, a driblat cu dreptul dar a șutat imprecis cu stângul, din poziție ideală. Ilfovenii au mai avut o situație periculoasă la șutul lui Bawab, din apropiere, care a trecut peste transversală, în timp ce covăsnenii au avut o lovitură liberă de la 18 metri, executată însă modest de Fülöp, în zid.

Prima repriză s-a încheiat cu un rezultat echitabil, 0-0.

În partea a doua, ritmul de joc a scăzut mult, ocaziile fiind destul de rare la cele două porți. Concordia a dominat teritorial, dar siguranța lui Niczuly între buturi i-a dezarmat pe ilfoveni. În minutul 74, portarul nostru a boxat în corner un șut violent, după care tot el a prins centrarea. A dat drumul imediat la contraatac, iar de pe linia mediană Fülöp a pasat ideal, la firul ierbii, pentru Tandia. Acesta a preluat și, profitând de imobilismul fundașilor centrali Leca și Marc, a șutat în Nivaldo. Mingea a luat o boltă curioasă și a căzut în poarta cvasidebutantului Costache, pentru deschiderea de scor.

Nouvier a dat lovitura de grație în minutul 83, la o combinație rapidă derulată în preajma careului. Mingea a plecat de la Drăghici, a ajuns la Fülöp care a verticalizat și și-a trecut în cont a doua pasă decisivă a meciului. Nouvier, din poziție singur cu portarul, nu a iertat.

În primul minut de prelungiri, Tandia a făcut dubla la un contraatac carambol, cu Drăghici în rol de pasator.

În urma acestui succes, Sepsi OSK a urcat, temporar, pe a doua poziție în clasament, cu 14 puncte și poate profita de faptul că în această rundă se desfășoară derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB, duminică, 16 septembrie, în Gruia.

Concordia Chiajna: Costache – Matei, Leca, Marc, Nivaldo – Gorobsov (min. 80 Cristescu), Bucșa, Prepeliță (min. 80 Guessan) – Bawab (min. 85 Ivanovici), Grădinaru, Batin. Antrenor Ionuț Badea.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanovic, Sato (min. 83 Ursu) – Velev, Vașvari (min. 69 Karnitsky) – Drăghici, Fülöp, Nouvier – Tandia. Antrenor Eugen Neagoe.

Cristian Frisk

Sursă foto: Telekomsport.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.