SPORT 25 septembrie 2011

Şeful arbitrilor, Vasile Avram, arestat

de Covasna Media | 335 vizualizări

Şeful arbitrilor români, Vasile Avram, a fost arestat pentru 29 de zile. În acelaşi dosar a fost arestat şi omul de afaceri Sorin Ţerbea. Acuzaţiile aduse sunt de luare, respectiv dare de mită. Potrivit procurorilor, Avram a luat mită 19.000 de euro pentru a ajuta echipa FCM Târgu Mureş. Avocaţii celor doi au depus deja recurs.

Tribunalul Bucureşti a admis, duminică, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, instanţa emiţând mandate pentru 29 de zile.

Potrivit MEDIAFAX, în acelaşi caz sunt cercetaţi, în stare de libertate, Nicolae Iacobescu şi Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, de către procurorii DNA, pentru complicitate la luare şi la dare de mită.

Sâmbătă, în urma unei percheziţii şi a unor audieri, preşedintele CCA, Vasile Avram, şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi, respectiv, dare de mită.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.

"În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan", se arată într-un comunicat al DNA.

Sâmbătă, Avram şi Ţerbea au fost reţinuţi pentru 24 de ore. "Inculpaţilor Avram Vasile şi Ţerbea Sorin Ioan li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 24 septembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. La data de 25 septembrie 2011, cei doi inculpaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile."

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.