SPORT 5 iunie 2018

Secuii întâlnesc Armenia de Vest în sferturile de finală ale Campionatului Mondial Conifa

de Covasna Media | 800 vizualizări

După primele două victorii repurtate în grupele preliminare ale Campionatului Mondial Conifa la fotbal, echipa reprezentativă a Ținutului Secuiesc a fost învinsă de Padania, reprezentantă a regiunilor din nordul Italiei, cu scorul de 3-1. Oponenții au condus cu scorul de 3-0 încă din prima repriză, golul nostru de onoare fiind semnat în ultimul minut de joc, de către Szőcs László. Într-un alt meci din seria noastră, Tuvalu – Matabeleland 1-3

Clasamentul final al Grupei C:

  1. Padania 9 puncte, golaveraj 17-2
  2. Ținutul Secuiesc 6 puncte golaveraj 10-3
  3. Matabeleland 3p
  4. Tuvalu 0p

Padania și Ținutul Secuiesc s-au calificat pentru faza sferturilor de finală la competiția care are loc la Londra, în Marea Britanie.

Alte rezultate din ultima rundă a fazei grupelor:

Grupa A

Ellan Vannin – Barawa 0-2

Cascadia - Tamil Eelam 6-0

Clasament:

  1. Barawa 6 p
  2. Cascadia 6p
  3. Ellan Vannin 6p
  4. Tamil Eelam 0p

 

Grupa B

Abkhazia – Ciprul de Nord 2-2

Tibet - Karpatalja 1-5

Clasament:

  1. Karpatalja 7p
  2. Ciprul de Nord 5p
  3. Abkhazia 4p
  4. Tibet 0p

Grupa D

Coreenii uniți din Japonia – Panjab 1-1

Armenia de Vest - Kabylia 4-0

Clasament:

  1. Armenia de Vest 7p
  2. Panjab 4p
  3. Coreenii uniți din Japonia 3p
  4. Kabylia 1p

În perioada 31 mai – 9 iunie, la Londra, în Marea Britanie, are loc Campionatul Mondial Conifa, rezervat unor echipe reprezentative de minorități etnice, regiuni sau state neafiliate la FIFA.

Pentru această competiție, definiția oficială a Naționalei Ținutului Secuiesc este aceea de reprezentativă a secuilor, minoritate etnică maghiară, care locuiesc în Ținutul Secuiesc. 

Ținutul Secuiesc va juca astăzi, 5 iunie 2018, cu începere de la ora 20.00, pe Stadionul Hayes Lane din Bromley, împotriva selecționatei Armenia de Vest, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial Conifa.

Programul celorlalte jocuri din aceeași fază competițională este următorul:

Barawa – Ciprul de Nord

Padania – Panjab

Karpataljia – Cascadia

 

Toate jocurile au loc în data de 5 iunie. Echipele învingătoare vor avansa în semifinalele acestei competiții de amploare planetară. Se dispută și meciuri în turneul de consolare pentru locurile 9-16, între echipele situate pe locurile 3 și 4, în grupele preliminare amintite mai sus.

Secuii prezenți la Londra au primit o vizită surpriză în cantonament. Ei au fost încurajați de către celebrul fost internațional român Ladislau Bölöni, actualmente antrenor al echipei belgiene de primă ligă Anvers. Bölöni a fost primul jucător român care a trecut de granița celor 100 de selecții, el jucând pentru tricolori de 108 ori, timp în care a marcat și 25 de goluri. Bölöni s-a aflat și în marea echipă a Stelei care, în 1986, a cucerit Cupa Campionilor Europeni. El a fost apoi și antrenor al echipei naționale de fotbal a României.

Ladislau Bölöni, medic stomatolog la bază, profesie pe care a practicat-o paralel cu fotbalul de performanță, s-a născut la Târnăveni, în județul Mureș.

Mult succes mai departe!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.