SPORT 15 octombrie 2019

Se fac înscrieri pentru prima ediție 1001 Spring Trail Covasna

de Daniela Luca | 2415 vizualizări

Competiția de alergare montană se va desfășura pe trei probe  

Iubitorii alergării montane și a apei de izvor sunt așteptați să se înscrie la prima ediție 1001 Spring Trail Covasna, organizată de Asociația club sportiv SPORT FOR ALL Covasna. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 octombrie și are ca scop principal promovarea orașului celor 1.000 de izvoare de ape minerale. Doritorii se pot înscrie la cele trei probe până pe data de 23 octombrie. 

Proba Semimaraton va avea o distanță de 23 de kilometri, proba de Cross 11 kilometri, iar Family Race – patru kilometri. Startul se va da sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 10:00, din fața hotelului Clermont. 

La probele de Semimaraton și Cross, alergătorii se pot înscrie la open feminin, masculin și la categoriile feminin, masculin 18-30 ani, 31-49 ani sau 50+. La traseul Family Race o echipă trebuie să fie compusă din cel puțin un adult și un copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani. 

Taxa de înscriere este de 100 de lei pentru Semimaraton, 80 de lei pentru Cross, respectiv 20 de lei pentru fiecare persoană care va opta pentru Family Race. 

Peste 100 de persoane s-au înregistrat deja, iar organizatorii preconizează că în total vor fi în jur de 150 de alergători la start. 

De asemenea, recipientele de unică folosință vor fi eliminate încă de la prima ediție, spun aceștia.

„Am dat numele de 1001 Spring Trail Covasna pentru că fiind orașul sau stațiunea celor 1000 de izvoare, ne-am dorit să promovăm izvoarele noastre, aerul acesta curat, ionizat pe care îl avem în oraș și meleagurile, pădurile, potecile turistice frumos marcate și amenajate. De aici ne-a venit ideea, de a populariza pur și simplu Covasna prin acest concurs. Încercăm chiar din primul an să punem accent pe ecologizare. Nu vrem să folosim recipiente de unică folosință. Am rugat concurenții să își aducă propriul lor bidon cu care să se hidrateze, iar la stațiile de control sau de hidratare noi le vom reumple. Ideea noastră e să păstrăm natura și peisajul acesta superb pe care îl avem cât mai mult aici în zona Covasnei. Am încercat să ducem ruta pe acolo unde sunt izvoare și în timpul alergării te poți hidrata inclusiv pe rută”, ne-a spus unul dintre organizatori, Gocz Tibor. 

Acesta a precizat că cei mai buni sportivi de la fiecare categorie vor primi premii bănești și vouchere cadou. Înscrierile se pot face online pe site-ul www.springtrailcovasna.ro sau la fața locului în ziua evenimentului între orele 7:00 și 9:00. 

Competiția de alergare montană este organizată în parteneriat cu hotel Clermont, firma de construcții KESZ și Primăria Orașului Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.