SPORT 17 octombrie 2017

Scrisoare deschisă către conducerea clubului Astra Giurgiu

de Observatorul de Covasna | 1703 vizualizări

Vicepreședintele Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Kertész Dávid, a adresat astăzi o scrisoare deschisă conducerii Astrei Giurgiu. Redăm mai jos integral comunicatul primit la redacţie:

 

"Scrisoare deschisă către conducerea clubului Astra Giurgiu

Stimate Domnule președinte Dani Coman!

Stimate Domnule antrenor Edward Iordănescu!

Cu regret trebuie să constat că un meci din primul eșalon al fotbalului românesc, disputat între Sepsi OSK și Astra Giurgiu, două echipe cu țeluri diferite, se transformă într-un „război” străin de principiile noastre. Mă refer la meciul disputat pe Stadionul Tineretului din Brașov și care s-a încheiat cu scorul de 0-0, însă echipa oaspete, nu demult campioană a țării, recent participantă  în Cupele europene, cu pretenții la un loc pe podium la finalul campionatului, cere acordarea victoriei la masa verde.

 Stimați Domni! Permiteți-mi să vă atrag atenția că nu ați fost „luați de fraieri”, așa cum ați declarat, nu cred că cineva şi-ar putea imagina că noi, clubul gazdă, intenționat am fi oprit instalația de nocturnă. Ce am fi avut de câștigat din acest lucru? În schimb Dvs., spre surprinderea mea, depuneți o contestație ca Astra să câștige jocul la masa verde, cu 3-0.

Vă spun sincer, mi-ar fi rușine să apelez la astfel de trucuri și, mai mult decât atât, pe tot parcursul reprizei a doua oficialii Sepsi OSK au fost  îngrijorați, și nu că ar fi existat riscul să primim gol, ci din cauza instalației de nocturnă.

Mi-am imaginat atunci că și Dvs. sunteți îngrijorat, dar din alte motive, și anume din cauza celor două mari ocazii ale echipei noastre de a înscrie – șut Nikolic și cap Damian. Am greșit. Se pare că cea mai mare dorință a Dvs. a fost să cedeze din nou instalația de nocturnă, ca să nu mai depuneți efort pentru redactarea unei contestații, iar jocul să se omologeze cu rezultatul de 3-0 în favoarea Astrei.

Îmi exprim convingerea că, în cazul în care veți câștiga la masa verde, în primul rând va avea de pierdut sportul, deoarece crezul nostru este că un meci se câștigă pe teren.

În încheiere, vă atrag atenția asupra unui eveniment neplăcut petrecut înaintea meciului din tur dintre Astra Giurgiu și Sepsi OSK: după ce delegatul clubului nostru a făcut toate demersurile pentru a rezerva camere la un hotel din orașul Giurgiu pentru membrii echipei Sepsi OSK, am fost anunțați să ne cazăm la o altă unitate, deoarece acel hotel aparține unuia dintre sponsorii echipei giurgiuvene... M-am întrebat dacă  nu cumva noi am fost „luați de fraieri” prin acest fapt?! Însă am trecut repede peste respectivul impediment, nu am început să facem tot feluri de declarații, ci am rezolvat problema, găsind un alt loc de cazare în Capitală.

Închei această scrisoare prin a vă ura multă sănătate și spor la muncă și mult succes atât pe plan sportiv, cât și personal!

Cu respect,

Kertész Dávid

vicepreședinte, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

 

"

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.