SPORT 17 ianuarie 2019

Șapte adversari posibili pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe în Cupa României

de Covasna Media | 780 vizualizări

Casa Fotbalului găzduiește joi, 17 ianuarie, începând cu ora 11:30, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2018-2019. În această fază a competiției s-au calificat 7 cluburi din Liga 1 și o echipă din Liga 3.

Jocurile din cadrul sferturilor se stabilesc prin tragere la sorți, conform regulamentului, echipele participante fiind următoarele:

1. U Craiova 1948 Club Sportiv SA

2. AFC Astra

3. FC Viitorul SA

4. AFC Hermannstadt

5. FC CFR 1907 Cluj SA

6. ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

7. AFC Dunărea 2005 Călărași

8. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Se grupează echipele între ele (4 jocuri). Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care, începând cu faza şaisprezecimilor de finală, se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține această facilitate şi, cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe s-a calificat pentru prima dată în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Adversară poate fi oricare dintre echipele calificate, deoarece toate vor fi grupate, în conformitate cu regulamentul de desfășurare al competiției, în aceeași urnă valorică.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe ar putea fi gazdă a sfertului de finală în cazul în care tragerea la sorți ne va pune față în față cu Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, Viitorul Constanța sau CFR Cluj, toate acestea clasându-se mai bine în precedenta ediție a Ligii I, criteriu de clasificare în acest caz.

Dacă sorții ne-ar aduce ca oponent pe Dunărea Călărași, AFC Hermannstadt sau AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, atunci Sepsi OSK va fi oaspete, conform aceluiași criteriu.

Mult succes!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.