SPORT 21 septembrie 2018

Să ne aducem aminte

de Covasna Media | 802 vizualizări

Inaugurare de nocturnă cu Voluntari

Partidele directe dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe și FC Voluntari înseamnă, din punctul nostru de vedere, amintiri frumoase. Am început cu stângul, echipa din Ilfov învingându-ne în ambele manșe din sezonul regulat, în campionatul anterior, la scor de neprezentare, 3-0.

În play-out, raportul de forțe s-a schimbat radical. Pe 19 martie 2018, gazonul Stadionului Municipal din Sf. Gheorghe a fost scăldat în feerica lumină a unei instalații mobile de nocturnă, închiriată special pentru evenimentul în cauză. Fülöp István a transformat două penalty-uri cu șuturi la semiînălțime, însă oaspeții au egalat norocos, în ultimul minut. A fost 2-2, dar Sepsi OSK deja sunase come back-ul spectaculos.

Apoi, pe final de stagiune, Sepsi a dat lovitura de grație chiar pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari. Hamed și Fülöp au marcat în primele 21 de minute, lovitura de pedeapsă a lui Marinescu, din final, dându-ne ceva emoții. Ne-am impus cu 2-1, punctele acelea fiind ale salvării.

Rezultă deci, la o matematică simplă, că din patru meciuri directe, Voluntariul are două victorii, noi una, iar un alt duel s-a încheiat nedecis. Golaverajul este favorabil echipei FC Voluntari, 9-4. Dar și cu Concordia Chiajna am avut linie directă nefavorabilă...

Sepsi OSK din nou în proximitatea podiumului

Victoria la scor de neprezentare de pe sinteticul de la Chiajna, etapa trecută, ne-a alimentat din nou doza de optimism. Coincidență, pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe este a treia etapă consecutivă în care are onoarea să joace în meci inaugural. Precedentele astfel de ocazii au fost partidele Sepsi OSK – Dunărea Călărași 1-0, dar și amintitul Concordia Chiajna – Sepsi OSK 0-3. Partida dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe și FC Voluntari începe la ora 18.00.

Așadar, fotbaliștilor noștri le-a priit postura de uvertură, din care au cucerit 6 puncte, au marcat patru goluri fără să primească în schimb vreunul. Sepsi OSK a ajuns la un total de 14 puncte fiind în grupul select al echipelor fruntașe, alături de FCSB, Astra Giurgiu, CFR Cluj sau Universitatea Craiova. Pentru microbiștii români este, cel puțin, o prezență insolită a echipei covăsnene, între nume cu greutate de pe plaiurile carpato-danubiano-pontice.

La mai mare!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.