SPORT 20 februarie 2020

S-au stabilit barajele de promovare în Liga a III-a la fotbal

de Covasna Media | 2708 vizualizări

Federaţia Română de Fotbal a stabilit miercuri, 19 februarie, la Casa Fotbalului, prin tragere la sorţi, meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3, sezonul 2020/2021. Momentan, cele 42 de campionate din ţară sunt în desfăşurare, campioanele nu sunt stabilite, însă favoritele la primul loc au posibilitatea, de acum, să anticipeze posibilul adversar de la vară. 

Şi în noul sezon al Ligii 3 vor promova, ca de obicei, 21 dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Acestea au fost repartizate în şapte regiuni, iar stabilirea meciurilor s-a făcut astăzi, prin tragere la sorţi.

Jocurile rezultate se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, tur - retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare a meciurilor de baraj sunt: 13 iunie 2020, ora 18:00 (turul) şi 20 iunie 2020, ora 17:30 (returul).

Iată cele şapte regiuni şi meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 rezultate în urma tragerii la sorţi:

Regiunea 1, Nord-Est: Vaslui - Bacău, Botoşani - Suceava, Neamţ - Iaşi;

Regiunea 2, Nord-Vest: Sălaj - Bihor, Maramureş - Bistriţa Năsăud, Cluj - Satu Mare;

Regiunea 3, Centru: Sibiu - Harghita, Alba - Braşov, Mureş - Covasna;

Regiunea 4, Vest: Timiş - Mehedinţi, Arad - Caraş Severin, Gorj - Hunedoara;

Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj - Olt, Teleorman - Argeş, Vâlcea - Dâmboviţa;

Regiunea 6, Sud: Prahova - Călăraşi, Giurgiu - Bucureşti, Ilfov - Ialomiţa;

Regiunea 7, Sud-Est: Tulcea - Constanţa, Vrancea - Galaţi, Buzău - Brăila.

*prima echipă extrasă va fi gazdă în meciul tur din dubla manşă pentru promovarea în Liga 3.

În şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal desfăşurată pe 17 decembrie 2019, membrii acestuia au aprobat „Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competiţional 2020/2021”.

La jocurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Până la data de 15 ianuarie 2020, fiecare asociaţie judeţeană, respectiv AMFB a avut obligaţia de a trimite, la Departamentul Competiţii al FRF, un tabel cu cluburile/asociaţiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediţia 2019-2020. Apoi, până la data de 8 iunie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS-ul) al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deţine structura sportivă clasată la finalul campionatului Ligii a 4-a pe locul 1 în fiecare judeţ sau în Municipiul Bucureşti. În situaţia în care structura sportivă respectivă nu îndeplineşte condiţiile de participare la jocurile de baraj (nu deţine personalitate juridică şi/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condiţiile de participare, să fie declarată câştigătoare, deci promovată în Liga 3.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.