SPORT 19 iunie 2024

S-a încheiat prima serie de partide la Euro

de Marius Raczek | 605 vizualizări

Odată cu disputarea partidei Portugalia-Cehia, prima serie de partide, contând pentru faza grupelor la Euro a luat sfârșit, îmbucurător fiind faptul că în Grupa E liderul este România.

În Grupa D, după succesul Olandei în fața Poloniei, și Franța a luat primele trei puncte, Austria dovedindu-se, însă, un adversar incomod. Cu toate că i-au avut pe teren pe Griezmann, Dembele sau Mbappe, cocoșii au câștigat la limită grație unui autogol. O mare surpriză a produs-o Slovacia, care a trecut de una din favoritele competiției, Belgia. Unica reușită a partidei a venit încă din minutul 7, apoi belgienii au forțat revenirea, având ce-i drept, și două goluri anulate. Astfel, în Grupa E, tricolorii ocupă prima poziție, urmați de Slovacia, sâmbătă fiind programată întâlnirea România-Belgia care ar putea asigura deja prezența elevilor lui Edi Iordănescu în optimi.

Ultimele două partide din această serie s-au consemnat în Grupa F. La prima prezență la un turneu final, Georgia nu a rezistat în fața Turciei, deși la pauză rezultatul a fost egal, 1-1. Portugalia, o altă favorită a competiției, a avut ceva emoții cu Cehia, succesul lusitanilor fiind asigurat de un autogol, respectiv o reușită, cea decisivă, care a venit în minutele de prelungiri.

Rezultate:

Grupa D

Austria-Franța 0-1 (Wöber-autogol)

Grupa E

Belgia-Slovenia 0-1 (Schranz)

Grupa F

Turcia-Georgia 3-1 (Müldür, Güler, Aktürkoglu-Mikautadze)

Portugalia-Cehia 2-1 (Hranac-autogol, Conceicao-Provod)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.