SPORT 2 noiembrie 2022

S-a dat startul lucrărilor la baza sportivă din Covasna

de Daniela Luca | 1132 vizualizări

Valoarea investiției se ridică la 7,5 milioane de lei 

Baza sportivă va fi situată pe locul fostului poligon de tragere, anunță autoritățile locale din orașul Covasna, care precizează totodată că firma constructoare a început zilele acestea lucrările. Finanțarea vine de la Compania Națională de Investiții. Noua bază sportivă va dispune de un teren de fotbal și de un teren de sport multifuncțional de dimensiuni mai mici, iar durata de execuție este de 9 luni. 

„Iubitorii de fotbal din Covasna știu cel mai bine cât de acută și veche este nevoia construirii în orașul nostru a unui stadion modern, care să ofere condiții de joc, de organizare a unor competiții atât în beneficiul sportivilor și microbiștilor localnici, cât și în cel al unor echipe străine, venite în cantonament de pregătire în stațiune. (...) În prezent, firma constructoare decopertează și nivelează amplasamentul situat pe locul fostului poligon de tragere. Cum am mai arătat și cu alte ocazii, obiectivul este finanțat de Compania Națională de Investiții, ca urmare a cererii și documentației suport înaintate în acest sens de către noi. Orașul, ca beneficiar final, va dobândi dreptul de proprietate al complexului ulterior recepției la terminarea lucrărilor. Investiția se ridică la valoarea de 7.559.389,95 lei + TVA”, anunță primarul localității, Gyerő József, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Baza sportivă va avea un teren de fotbal de dimensiuni mari, cu gazon artificial și instalație pentru iluminat nocturn, tribune de 500 locuri, teren de sport multifuncțional de mici dimensiuni, clădire pentru vestiare și grupuri sanitare, parcare, alei pietonale, spații verzi, a mai precizat primarul. 

„Ordinul de începere a fost emis la data de 05.09.2022, iar durata de execuție este de 9 luni. Probabil, pe timp de iarnă, executantul va solicita suspendarea termenului”, a spus marți, pentru Observatorul de Covasna, Gyerő József. 

Astfel, investiția ar trebui să fie dată în folosință în toamna anului 2023. 

Autoritățile locale au precizat totodată că au obligația viabilizării și sistematizării complete a amplasamentului, prin racordarea acestuia la rețeaua de gaze naturale și curent electric, la rețeaua de apă și canalizare, executarea spațiilor circulabile în zona obiectivului și realizarea benzilor de accelerare și decelerare ale sectorului de drum național prin care se va face accesul către bază. 

Sursă foto: Facebook/Gyerő József

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.