SPORT 28 martie 2019

Rusz István: „Vrem să câștigăm Cupa României pentru suporteri, pentru Sfântu Gheorghe și pentru Covasna”

de Covasna Media | 633 vizualizări

Federația Română de Baschet a decis, a doua oară consecutiv, să organizeze turneul final al Cupei României la baschet feminin la Sf. Gheorghe, în moderna Sepsi Arena. Partener în organizare este Sepsi SIC Sf. Gheorghe, reprezentată la acest interviu în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna de către președintele clubului, Rusz István.

Reporter: Domnule Rusz, Sepsi SIC este deținătoare en-titre a trofeului și dorește, în fața suporterilor, o nouă Cupă a României. Procentual puteți estima șansele echipei noastre?

Rusz István: Desigur că ne dorim să câștigăm. Cupa României este o competiție specială în care, indiferent de sport, pot apărea surprize. De aceea tratăm foarte serios turneul final. Nu doresc să înaintez procente, vă asigur doar că fetele noastre vor da totul pe teren și vor face toate eforturile necesare să păstrăm Cupa României la Sf. Gheorghe.

R: În momentul de față, Sepsi SIC este considerată cea mai puternică echipă din țară. Concurența pe plan intern este o provocare?

R.I.: Ne dorim să demonstrăm în teren că suntem cea mai puternică echipă din țară. Faptul că în ultima vreme am dominat competițiile interne și am adunat trofee nu ne asigură continuitatea la vârf fără muncă. În plus, oricine joacă împotriva noastră se mobilizează de două ori mai mult.

R: Pe plan extern, în cupele europene, vizați o performanță superioară celor de până acum?

R.I: Evident. Dorim să ajungem în primăvara cupelor europene. Adică să trecem de grupe, de play-off, și apoi să intrăm în tabloul eliminatoriu. Este foarte dificil, mai ales că punctajul de țară al României, la baschet feminin, nu este ajutat prea mult și de alte concurente. Noi vom fi în continuare echipa care își va propune doar obiective mari, cum ar fi eventul și primăvara pe plan internațional.

R: Cât de important este rolul de furnizor pentru echipa națională a României?

R.I.: Deși avem străine în componență, este o mândrie pentru clubul nostru atunci când sunt selecționate jucătoare la echipa națională. Acum avem un obiectiv frumos, Universiada de la Napoli, unde două jucătoare tinere ar putea fi convocate. Păcat pentru Ghizilă că s-a accidentat și va rata sezonul, deoarece și ea ar fi fost în vederile antrenorilor.

R: Suportul publicului este unul important?

R.I.: După cum s-a văzut și anul trecut, când am câștigat Cupa României la Sf. Gheorghe, publicul ne sprijină necondiționat. Noi, de altfel, dorim să câștigăm Cupa României pentru public, pentru Sf. Gheorghe și pentru Covasna.

R: Care este statutul clubului, din punct de vedere juridic și organizatoric?

R.I.: Sepsi SIC Sf. Gheorghe este un club de drept privat, cu personalitate juridică. Avem un staff foarte redus comparativ cu necesitățile performanței, dar muncim mult și sperăm să facem față problemelor. Bugetul nu este atât de mare precum cred unii. Suntem sprijiniți, pe bază de proiecte, de autoritățile locale și județene, precum și de sponsori privați. Tuturor le mulțumim pentru că ne dau credit spre performanță. De asemenea, o parte semnificativă a bugetului de cheltuieli este asigurată de suporterii care cumpără bilete de intrare la meci sau care achiziționează abonamente.

R: Mizați pe dezvoltarea baschetului juvenil?

R.I: Clubul nostru are o organizare piramidală, cu atenție maximă acordată echipelor de copii și juniori. Dorim să avem un rezervor de talente autohtone și să alimentăm permanent echipa de senioare.

R: Ca o concluzie: câștigă Sepsi SIC din nou Cupa României?

R.I.: Blazonul ne obligă, iar statutul de gazdă de asemenea, Pierderea trofeului, fără să punem presiune pe jucătoare, ar fi un eșec dureros.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.