SPORT 23 ianuarie 2019

Rus și Jovanovic în echipa debutanților

de Covasna Media | 718 vizualizări

Liga Profesionistă de Fotbal a alcătuit echipa ideală a debutanților din acest sezon al Ligii I. Alcătuirea s-a conturat pe baza notărilor acordate de jurnaliști și specialiști, după cele 21 de etape scurse până acum.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a utilizat 7 noi jucători, doi dintre aceștia, fundașii centrali Adrian Rus și Igor Jovanovic, fiind în acest ”11” ideal.

115 jucători au debutat pe prima scenă în cele 21 de etape scurse din ediţia curentă a Ligii 1 Betano, dintre care 30 sunt jucători autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1996.

Nou-promovatele FC Hermannstadt - 15 fotbalişti şi Dunărea Călăraşi - 13 jucători au fost echipele cu cei mai mulţi debutanţi, cele două fiind urmate de FC Botoşani, FC Voluntari - 11, Gaz Metan - 10, Poli Iaşi - 9, Astra, U Craiova, Dinamo - 8, CFR Cluj, Sepsi OSK - 7, Viitorul - 5 şi Concordia - 3. De menţionat că singura care nu a punctat la acest capitol a fost FCSB.

Iată unsprezecele ideal format din jucătorii debutanţi care au evoluat în etapele disputate până acum din 2018/2019.

PORTAR

Mirko Pigliacelli (U Craiova / 21 jocuri) - Prin transferul său, craiovenii au acoperit un post care le-a pus destule probleme în trecut. Are acea doză de nebunie specifică portarilor buni, apreciată din plin de către pătimaşul public oltean.

FUNDAȘI

Radu Ştefăniţă Boboc (Viitorul / 13 jocuri) - Promovat la prima echipă în acest sezon, a devenit o prezenţă tot mai des întâlnită în unsprezecele de start utilizat de Gheorghe Hagi, răsplătind cu evoluţii constant bune încrederea primită din partea antrenorului.

Adrian Rus (Sepsi OSK / 7 jocuri) - A impresionat încă de la debut, fapt care l-a determinat pe Eugen Neagoe să-l introducă titular meci de meci. Este unul dintre cei mai promiţători fundaşi din fotbalul românesc. A avut un rol important şi în calificarea selecţionatei de tineret la CE din 2019.

Igor Jovanovic (Sepsi OSK / 20 jocuri – FOTO) - Un apărător puternic, greu de depăşit în duelurile directe. A evoluat ca titular în 20 de meciuri, în contul său fiind înregistrat şi un gol.

MIJLOCAȘI

Petrişor Petrescu (FC Hermannstadt / 17 jocuri) - Jucător de bază în sezonul trecut, la finalul căruia sibienii au făcut pasul în premieră pe prima scenă, mijlocaşul ardelenilor şi-a câştigat locul de titular pe durata campionatului curent, când a şi marcat de 3 ori şi a reuşit două assisturi.

Dylan Flores (Poli Iaşi / 19 jocuri) - Internaţionalul costarican a fost dirijorul echipei antrenate de Flavius Stoican. A înscris de 7 ori, a bifat 4 pase decisive şi a încântat în multe rânduri prin calităţile tehnice deosebite.

Diego Fabbrini (FC Botoşani / 14 jocuri) - Experienţa cumulată la echipe precum Udinese, Palermo, Watford, Birmingham sau Oviedo s-a simţit din plin, dovadă că, în scurt timp, a devenit unul dintre cei mai curtaţi jucători din lotul grupării moldave.

Valentin Mihai Mihăilă (U Craiova / 16 jocuri) - La doar 18 ani, s-a impus ca titular dintr-un lot cu mulţi jucători experimentaţi. A impresionat prin tehnică şi dăruire. A izbutit două pase decisive şi a scos două penalty-uri.

ATACANȚI

Julien Antoine Begue (Astra / 19 jocuri) - A marcat 3 goluri şi a oferit 4 pase decisive. Un jucător rapid, care a contribuit din plin la rezultatele pozitive reuşite de giurgiuveni în acest sezon.

Elvir Koljic (U Craiova / 12 jocuri) - Un vârf de careu clasic, masiv, excelent pliat pe jocul alb-albaştrilor. Deşi a fost transferat după startul sezonului, a marcat de 10 ori, înscriindu-se astfel în lupta pentru titlul de golgheter.

Carlos Fortes (Gaz Metan / 19 jocuri) - Medieşenii au reuşit şi în precedenta pauză competiţională să transfere jucători utili echipei, printre ei numărându-se şi vârful de 24 de ani, autor a 5 goluri, dintre care 4 decisive, şi două assisturi.

Cristian Frisk

Sursă foto: Sepsiosk.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.