SPORT 17 septembrie 2011

Românii, acceptaţi la Mondialele de box!

de Covasna Media | 438 vizualizări

Asociaţia Internaţională de Box Amator a informat vineri COSR că îi acceptă de pugiliştii români la Campionatele Mondiale de la Baku, care încep pe 22 septembrie. AIBA a motivat această decizie prin colaborarea excelentă cu COSR, care a preluat, în ultima vreme, lotul naţional de box.

Sportivii tricolori nu vor putea însă să ia parte la competiţie sub steagul românesc, federaţia română de box fiind dezafiliată de la AIBA. Astfel, boxerii români vor participa la CM sub steagul AIBA. Nici un oficial al FR Box nu va fi acceptat la Mondialele din Azerbaijan, ci numai sportivii şi antrenorii lor. Şeful delegaţiei va fi Dragoş Tătaru de la COSR.

FR Box a fost dezafiliată de la AIBA pe 6 septembrie, deoarece românii nu au respectat cererea de a organiza alegeri pentru preşedinte pînă pe 31 august. Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. Obreja este suspendat de AIBA pe o perioadă de 5 ani.

(www.gsp.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.