SPORT 14 decembrie 2018

România în semifinalele Campionatului European feminin de handbal

de Covasna Media | 722 vizualizări
Sursa foto - FRH
Sursa foto - FRH

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat, miercuri seara, în semifinalele Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018 din Franţa, după ce Olanda a învins Germania cu scorul de 27-21 (13-11), la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2.

Tricolorele au pătruns în careul de aşi, în ciuda faptului că au fost învinse de Ungaria cu 31-29 (17-17), tot miercuri, la Nancy.

România, care a pierdut-o pe Cristina Neagu, accidentată, va juca vineri, în semifinale, cu campioana olimpică en-titre Rusia, câştigătoarea primei grupe principale, în timp ce Olanda va primi replica Franţei, clasată pe locul secund în prima grupă, în cealaltă semifinală.

Olanda nu a lăsat nicio şansă Germaniei, trecând peste eşecul la scor în faţa Norvegiei. Campioanele en-titre vor juca pentru locurile 5-6 contra Suediei.

Campioana mondială Franţa a învins Serbia cu 38-28, în prima Grupă principală.

În clasament, pe primul loc s-a clasat Rusia, cu 8 puncte, urmată de Franţa, 7 puncte, Suedia, 5 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Danemarca, 4 puncte, Serbia, 2 puncte. Miercuri, Danemarca a învins Muntenegru cu 24-23, Suedia a trecut de Rusia cu 39-30, dar Evgheni Trefilov a menajat jucătoarele importante.

În Grupa principală 2, Olanda a ocupat primul loc, cu 8 puncte, urmată de România, 6 puncte, Norvegia, 6 puncte, Ungaria, 6 puncte, Germania, 4 puncte, Spania, 0 puncte. Departajarea între echipele aflate la egalitate de puncte s-a făcut în urma jocurilor directe, într-un clasament în trei, România fiind prima, cu +6, urmată de Norvegia, cu +5, şi Ungaria, -11.

Semifinalele vor avea loc astăzi, România - Rusia (18,30) şi Franţa - Olanda (22,00).

Rusia este campioană olimpică en-titre. Cristina Neagu este scoasă din circuit, primul diagnostic al medicilor fiind de ruptură a ligamentelor încrucișate.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.