SPORT 17 octombrie 2012

România a fost învinsă clar de Olanda în preliminariile CM 2014, scor 1-4

de Covasna Media | 393 vizualizări

În ziua în care a fost stabilit un nou record de asistenţă pe Arena Naţională din Bucureşti (53.329 spectatori), România a suferit prima înfrângere în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, 1-4 cu Olanda.

Vicecampioana mondială nu le-a lăsat nicio şansă tricolorilor, deschizând scorul repede şi controlând jocul cu o nonşalanţă specifică marilor echipe. De cealaltă parte, elevii lui Victor Piţurcă ar fi putut marca în minutul 5, atunci când Torje a lovit transversala din lovitură liberă, însă apoi au fost surclasaţi de adversari, care, în ciuda absenţelor lui Sneijder şi Robben, s-au dovedit a fi mult mai buni.

Piţurcă a trimis pe teren aceeaşi formaţie de start ca şi la Istanbul, însă de această dată, echipa care a luat toate punctele cu Turcia nu a mai reuşit să repete evoluţia de vineri. După şansa lui Torje, olandezii au marcat primul gol al întâlnirii prin Lens, în minutul 9, jucătorul lui PSV Eindhoven trimiţând în poartă cu o lovitură de cap din afara careului, după ce Tătăruşanu respinsese indecis un corner executat de Van der Vaart.

România a avut o şansă excelentă de a egala după doar două minute, însă Grozav, care a păcălit inteligent jocul la offside al oaspeţilor, l-a luat la ţintă pe Stekelenburg din interiorul careului. Replica echipei lui Louis Van Gaal a venit din nou aproape imediat, devierea lui Van Persie din apropiere, după o pătrundere pe partea stângă a lui Narsingh, fiind respinsă providenţial de Tătăruşanu.

Olanda a fost din nou aproape de gol tot prin Van Persie, care a reluat cu capul peste centrarea lui Van der Vaart din lovitură liberă. La următoarea ocazie, în minutul 29, "portocalii" nu au mai iertat, Martins Indi înscriind din apropiere, după o nouă minge trimisă perfect de căpitanul Van der Vaart.

Speranţele românilor de a întoarce rezultatul s-au hrănit din golul reuşit de Marica în minutul 39. Atacantul lui Schalke l-a învins pe Stekelenburg printr-un şut de la aproximativ 18 metri, la capătul unei frumoase acţiuni personale, în care a depăşit trei adversari. Vizitatorii au refăcut însă diferenţa de două goluri în prelungirile primei reprize, prin Van der Vaart, mijlocaşul lui Hamburg transformând penaltyul obţinut de Narsingh la un duel cu Tamaş.

O altă fază fixă pe traseul Van der Vaart-Van Persie a fost aproape de a aduce al patrulea gol al olandezilor, în debutul părţii secunde, în timp ce, la cealaltă poartă, Bogdan Stancu l-a testat pe Stekelenburg cu un şut de la distanţă, pe care portarul Romei l-a respins cu oarecare dificultate.

Din acel moment, oaspeţii s-au mulţumit să închidă jocul, fără a mai forţa în ofensivă. Tricolorii nu au găsit soluţii pentru a desface apărarea adversă, nici măcar după intrarea lui Mutu, astfel că oamenii lui Van Gaal nu au avut probleme în a-şi păstra avantajul. Totuşi, în minutul 81, România ar fi putut primi un penalty, la duelul dintre Martins Indi şi Adi Popa, însă centralul scoţian Craig Thomson nu a judecat faza cu aceeaşi măsură ca la lovitura de pedepasă a olandezilor.

În loc de 2-3, s-a făcut 1-4, în minutul 86, atunci când Narsingh a plecat de la limita offside-ului pe partea dreaptă şi a centrat perfect pentru Van Persie, iar atacantul lui Manchester United a pus latul şi a pecetluit victoria clară a Olandei, care confirmă că este principala favorită a grupei.

România: Tătăruşanu - Raţ, Tamaş, Bourceanu (Lazăr 61), Chiricheş, Marica, Torje (Ad. Popa 66), Grozav (Mutu 74), Goian, Pintilii, Stancu

Olanda: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi, N. de Jong, Narsingh, Strootman, Van Persie, Van der Vaart (Afellay 76), Lens (Elia 88)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.