SPORT 9 noiembrie 2018

Roadele toamnei pentru echipa Show Time

de Covasna Media | 769 vizualizări

Competiţia este un fenomen caracteristic fiinţei umane, născut din dorinţa naturală de întrecere cu sine şi cu alţii, dorinţă care, pe măsura trecerii timpului, se conturează tot mai mult şi ajunge să-i caracterizeze întreaga viaţă psihică şi socială.

Putem spune că pentru componenții clubului Show Time, întrecerea care stă la baza întregii ierarhizări sociale, producând sportivului (în caz de reuşită) satisfacţii din cele mai profunde sau (în caz de nereuşită) stări sufleteşti de dezamăgire dar şi dorinţa de a reveni, de revanşă şi implicit de perfecţionare prin muncă pentru un viitor succes. În acest sens, activitatea sportivă la sala Show Time a fost şi este una intensă, care valorifică în mod sistematic şi continuu, pentru diferite vârste, dorinţa de întrecere.

În perioada de referință septembrie – octombrie 2018, membrii Show Time au participat, cu mic cu mare, la mai multe competiții și stagii - seminarii de pregătire, atât naționale cât și internaționale, unde au fost foarte apreciați.

Includerea în lotul național a României de Ju-Jitsu și participarea la pregătirea centralizată a sportivelor Popa Ştefania și Neagu Alexandra, ce a avut loc la București în perioada 12-14 noiembrie a.c., sub coordonarea antrenorilor federali din cadrul Departamentului de Ju-Jitsu / Federația Română de Arte Marțiale, a adus un aport deosebit în strategia de dezvoltare sportivă a celor două competitoare.

Participarea cu 6 atleți la prima Cupă Europeană de Ne-waza, ce a avut loc la București, în data de 20 noiembrie 2018, competiție organizată de Uniunea Europeană de Ju-Jitsu, unde au participat sportivi din Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Belgia și desigur România, cei 6 sportivi ai clubului urcând pe podiumul de premiere, atât pe locul 1, prin Artene Vlad la categoria U15 -50kg și Neagu Alexandra  la categoria U18 -63kg, cât și pe locurile 3, prin Neagu Mihail la categoria U15 -50kg, Negrea Tudor la categoria U15 -66kg, Popa Ştefania la categoria U18 -52kg și Stoican Alis Maria la categoria U18 -63kg.      

Cupa României de Ju-Jitsu, ce a avut loc la București în dată pe 21 noiembrie 2018, și care a adunat la startul său nu mai puțin de 300 de competitori din întreaga țară, a inclus și 14 sportivi ai Clubului, aceștia reușind să cucerească, 3 locuri I, 6 locuri II și 5 locuri III, toate aceste medalii fiind câștigate în cadrul probei de Fighting Ju-Jitsu. Cu această ocazie, în urma examenului practic a fost avansat la gradul de Continental B, antrenorul clubului – Şchiopu Cristian, care este unul dintre cei mai experimentați arbitrii de Ju-Jitsu din România, examinare desfășurată sub stricta supraveghere a președinților comisiilor de arbitraj din cadrul Uniunii Balcanice și a Uniunii Europene de Ju-Jitsu.

Deplasarea la Campionatul European de Ju-Jitsu rezervat categoriei de vârsta U18 - U21 din perioada 25-28 octombrie 2018 la Bologna în Italia, prin 2 sportive ce au reprezentat Show Time, ne-a adus o mare onoare și o apreciere a muncii desfășurate în cadrul clubului, chiar dacă acestea (Neagu Alexandra și Popa Ştefania) nu au reușit să surclaseze la categoria lor de greutate și vârstă puternicele sportive din Rusia, Polonia, Germania și Grecia cu care au avut meciuri directe. Ne mândrim cu un onorabil loc 5 prin Popa Ştefania (loc III european în anul 2017) la proba ne-waza, probă foarte complexă, la care facem față cu brio datorită faptului că suntem afiliați la marea familie MatSide din Italia condusă de Bernardo Serini – centură neagră cu 2 strasuri, organizație de Grappling și Brazilian Jiu Jitsu (luptă la sol) care prin reprezentantul pe România, profesor Cătălin Vlad – centură neagră, ne îndrumă și ne povățuiește în această frumoasă și complexă artă marțială modernă numită jiu jitsu.     

Știm, competiția este importantă deoarece este activitatea care oferă cele mai bune condiţii pentru satisfacerea și stimularea dorinței de întrecere a oamenilor. Cu toate acestea, dacă nu se desfășoară o pregătire intensă, bine structurată, la un nivel care să dezvolte aptitudinile indivizilor, nu se poate vorbi de progres. Clubul Show Time, prin reprezentanții acestuia, caută să aducă sportivilor săi unele dintre cele mai bune soluții practice, prin participarea membrilor la stagii și seminarii de pregătire. Astfel, în perioada 27-28 octombrie 2018 la Brașov, 5 membrii ai secției de Shotokan Karate Do au participat la stagiul Internaţional de Karate Shotokan, condus de sensei Masao Kagawa - 9 Dan (JKS). O altă delegație, a participat în perioada 1-4 noiembrie 2018, la tabăra de pregătire Valahia Camp din Timișoara, aici desfășurându-se seminarii de luptă la sol atât cu Gi (kimono) cât și fără Gi, predate de sportivi activi, campioni și centuri negre, atât din țară cât și din străinătate.   

Pentru „Familia” Show Time mișcarea înseamnă viață. Dorința de mișcare a omului este naturală, în firea lucrurilor, este esența existenței sale. Mișcările efectuate inițial cu coordonare și precizie reduse, ajung să se perfecționeze câștigând în amplitudine, semnificație și eficiență în general. Activitatea sportivă desfășurată de membrii Show Time este motivantă pentru individ, în sensul că acesta îi vede pe ceilalţi şi încearcă să-i imite sau să-i depăşească, ceea ce înseamnă schimbare de comportament. De aceea se apreciază că sportul este socializabil, întrucât promovează valori şi realităţi ale societăţii şi permite individului însuşirea unor modele de conduită transferabile în societate.   

Luând în considerare aceste beneficii oferite de competiţii, stagii, seminarii şi pornind de la obiectivele ce stau la dezvoltarea Clubului Show Time, precum şi pentru o mai bună stimulare a membrilor, participăm la întreceri sportive de mare anvergură, cu interes, atât ca sportivi cât și ca spectatori sau susținători.

În perioada ce urmează avem ca obiective participarea la competițiile de profil ce se vor desfășura în țară, desfășurarea unui ministagiu intercluburi, în data de 17 noiembrie 2018, în cadrul sălii Show Time Sport Club, urmând apoi Open Aquila la Giurgiu, pe data de 08 decembrie 2018, Cupa Transilvania Grappling ce va avea loc la Cluj Napoca și, desigur mult așteptata Gală Festivă „Show Time” unde vor fi premiați cei mai buni atleți ai anului − la sfârșitul lunii decembrie.

Echipa Show Time

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.