SPORT 4 aprilie 2022

Rezultate deosebite ale sportivilor CSM Sfântu Gheorghe la Campionatele Europene de Ju-Jitsu

de Iulia Drăghici - Taraș | 876 vizualizări

Toți sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, componenți ai Lotului României de Ju-Jitsu, au urcat pe podiumul de premiere la recentele Campionate Europene din Grecia. Astfel, cei cinci sportivi s-au întors acasă cu cinci medalii, din care una de aur, trei de argint și una de bronz. De remarcat este că sportivii de la CSM Sfântu Gheorghe au luptat patru finale din cinci posibile la aceste Campionate Europene, informează clubul. 

În perioada 1 – 3 aprilie a.c. în Heraklion Creta – Grecia s-au desfășurat Campionatele Europene de Ju-Jitsu rezervate categoriilor de ani: U16 (juniori II), U18 (juniori I) și U21 (tineret) la toate formele competiționale Fighting, Ne-Waza și Duo-Demonstrativ, masculin și feminin la toate categoriile de greutate, conform regulamentului JJIF. Competiția a fost organizată de Federația Europeană de Ju-Jitsu sub egida Federației Internaționale de Ju-Jitsu.

La această competiție majoră europeană au participat 642 sportivi din 25 țări (Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Germania, Portugalia, Franța, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Macedonia de Nord, Danemarca, Muntenegru, Bosnia Herțegovina, Slovenia, Serbia, Olanda, Austria, Polonia, România, Spania, Suedia, Elveția), se arată într-un comunicat de presă. 

„România a participat cu un lot numeros de sportivi la toate formele competiționale, printre aceștia numărându-se și cinci sportivi legitimați la CSM Sfântu Gheorghe, pregătiți de antrenorii Oltean Cristina și Bogluț Lucian, sub directa coordonare a antrenorului de judo și arte marțiale Oltean Petru Shihan, unul dintre cei mai titrați antrenori de Ju-Jitsu din România. 

Rezultatele sportivilor CSM Sfântu Gheorghe la această competiție au fost următoarele: Oltean Veronica-Elena Locul I, medaliată cu aur și noua Campioană Europeană la proba de Fighting categoria -40kg. U16 ani - juniori II; Bogluț Adrian-Lucian Locul II, medaliat cu argint și titlul de Vicecampion European la proba Fighting, categoria -62kg. U21 ani – tineret, pierde medalia de aur și titlul de campion european la o diferență de un punct cu scorul de 14 -15 în fața unui francez  „ajutat un pic de arbitri” nepunctându-i toate tehnicile la Bogluț, ba mai mult, francezul face două tehnici interzise clar, cu care ar fi trebuit să fie descalificat; Stănciuleasa Adrian-Claudiu Locul II și titlul de Vicecampion European la proba de Ne-Waza categoria -50 kg. U16 ani – juniori II; Gărăiacu Electra Locul II, medaliată cu argint și titlul de Vicecampioană Europeană la Fighting categoria -44kg. U16 ani – juniori II; Lungu Brianna -Andreea Locul III, mediale de bronz la proba de Fighting, categoria -57kg. U16 ani – juniori II; Sportivii CSM au fost însoțiți și coordonați în Grecia la această competiție de antrenorii Oltean Cristina și Bogluț Lucian-Florin.

România se clasează în clasamentul final pe națiuni pe locul III, după Grecia și Israel care este locul I la aceste Campionate Europene de Ju-Jitsu destinate categoriilor de juniori și tineret la care au participat 25 țări cu cei mai valoroși sportivi pe care îi au la această categorie de ani, fiecare țară având dreptul să înscrie doar 2 sportivi pe categorie.

Mulțumim pe această cale tuturor acelora care ne-au sprijinit la obținerea acestor rezultate deosebit de frumoase și în mod special părinților sportivilor și antrenorilor care au participat la această competiție cu finanțare proprie. Mulțumim clubului CSM Sfântu Gheorghe în mod special domnului director Carcadia George pentru asigurarea transportului la aeroport și retur cu microbuzul clubului gratuit, mulțumim mass-mediei locale pentru mediatizarea rezultatelor obținute de noi și totodată anunțăm pe această cale că facem selecții de înscriere pentru secția de performantă și înaltă performată la toate grupele de ani la Judo și Arte Marțiale – Ju-Jitsu.

Informații suplimentare la sediul clubului CSM Sfântu Gheorghe Str. Stadionului nr.12 jud. Covasna sau la telefon antrenor/prof. Oltean Petru 0744378469 sau antrenor/prof. Oltean Cristina 0760297621”, se mai arată în același comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.