SPORT 29 august 2017

Record naţional la bob starturi pentru SC Miercurea Ciuc

de Covasna Media | 723 vizualizări

La Stadionul „Olimpia” din Bucureşti, în perioada 25–27 august, a avut loc tradiţionala competiţie Cupa „Olimpia” la bob şi skeleton starturi. Unele rezultate au fost contabilizate şi de către Federaţia Română de Bob-Sanie, pentru prima etapă a Cupei României, respectiv Cupa Federaţiei.

Pe pista bucureşteană s-a stabilit şi un nou record naţional de starturi la bob 4. Echipajul legitimat la Sport Club Miercurea Ciuc, alcătuit din Alexandru Grigore (pilot)/Emil Peptea/Dănuţ Moldovan/Florin Crăciun, în manşa a treia, contând pentru Cupa României, a oprit cronometrele la 4,99 secunde, doborând performanţa anterioară de specialitate.

Ne-am permis să încălcăm aria geografică de acoperire a publicaţiei noastre tocmai pentru că este o performanţă a vecinilor din Harghita care, din nefericire, trece în umbra altor evenimente sportive.

Bobul este disciplina care a adus României, de-a lungul istoriei, singura medalie olimpică la un sport de iarnă, în 1968, la Grenoble – bobul de două persoane pilotat de legendarul Ion Panţuru în tandem cu Nicolae Neagoe a adus un bronz ţării noastre.

Sezonul de vară la bob şi skeleton va continua cu evenimentul din perioada 11–17 septembrie, de la Câmpulung Muscel, unde vor avea loc Campionatele Naţionale, dar şi a doua etapă a Cupei României.

Sursa foto - Federaţia Română de Bob-Sanie

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.