SPORT 3 mai 2018

Record absolut la Maratonul Váradi: 637.600 de metri, alergați de elevi și profesori

de Iulia Drăghici - Taraș | 922 vizualizări

Aproape 190 de persoane au luat parte la activitatea organizată la Stadion

Elevii și profesorii Școlii Generale „Váradi József” din Sfântu Gheorghe au participat joi, 26 aprilie, la a doua ediție a Maratonului „Váradi József”, eveniment desfășurat la Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe.

Acțiunea, la care au luat parte 186 de elevi și 2 profesori, s-a derulat joi sub egida sloganului „Să realizăm împreună ceea ce singuri nu putem”. Dacă obiectivul inițial a fost parcurgerea distanței standard pentru maraton, de 42.195 de metri, participanții și organizatorii au depășit orice așteptare pentru că în final s-au înregistrat 637.600 de metri.

„Ne bucurăm enorm de mult că am invitat elevi să participe nu la concurs, ci la realizarea acestei activități fără să promitem vreo recompensă de origine materială (financiară)”, ne-a spus coordonatoarea activității, profesoara de sport Kodolányi Edit.  

Anul trecut la eveniment au participat 90 de elevi și 5 profesori. Împreună, aceștia au realizat distanța de 194.000 de metri.

La ediția din 2017, recordul personal a fost bătut de un elev care a făcut 28 de ture, însă anul acesta cifrele au fost cu mult depășite și în acest caz. Recordul personal al celui mai bun alergător s-a ridicat la 45 de ture. Mai mult, la această ediție au fost și 45 de elevi care nu s-au oprit până nu au încheiat minimum 10 ture, deși standard fiecare participant avea de parcurs 4 ture de Stadion.

Acțiunea a fost organizată și în acest an de catedra de educație fizică și sport a Școlii Generale „Váradi József”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.