SPORT 10 iulie 2023

Reacții după al patrulea trofeu pentru Sepsi OSK: „Am început cu dreptul noul sezon”

de Daniela Luca | 1578 vizualizări

Un nou succes răsunător pentru Sepsi OSK. Al patrulea trofeu vine la Sfântu Gheorghe după ce echipa a obținut sâmbătă victoria cu scorul 1-0 în fața campioanei en-titre, Farul Constanța. Alb-roșii au reușit astfel să câștige pentru a doua oară consecutiv Supercupa României. Munca asiduă și unitatea echipei au făcut posibilă această performanță remarcabilă, spune patronul Sepsi OSK, Diószegi László.

Cu Liviu Ciobotariu recent instalat pe banca tehnică, fotbaliștii covăsneni au reușit să se impună sâmbătă la Ploiești, pe „Ilie Oană”, în Supercupa României, împotriva campioanei Farul Constanța, datorită reușitei lui Ion Gheorghe din minutul 47.

Diószegi László a vorbit după meci despre bucuria și mândria pe care le simte față de performanțele clubului în ultimul an și două luni. Cu patru trofee aduse în Sfântu Gheorghe, două Cupe ale României și două Supercupe, patronul a subliniat că acest succes depășește orice vis și devine o realitate palpabilă.

„Nu am cuvinte să descriu cum mă simt. Vă dați seama că într-un an și două luni am adus patru trofee la Sfântu Gheorghe. Nu eu, ci jucătorii, fostul antrenor și acum și Ciobi (n.red. Liviu Ciobotariu). Cred că nimeni nu s-a gândit vreodată că, în primul rând, Sfântu Gheorghe ajunge în prima ligă, iar, în al doilea rând, că vom aduce la Sfântu Gheorghe două Cupe ale României și două Supercupe. Cred că nici nu mai putem să vorbim de vise, pentru că astea nu mai sunt vise, asta e realitatea. Secretul nostru este munca și pot să spun că suntem o familie de când am înființat clubul și până acum. (...) Am reușit să alegem niște jucători care vor să joace fotbal și care fac totul pentru a câștiga trofee și pentru a arăta întregii lumi că sunt fotbaliști”, a spus sâmbătă, după meci, Diószegi László. 

Rețelele sociale au fost inundate cu felicitări și aprecieri pentru echipa din Sfântu Gheorghe, după cea mai recentă victorie. 

„Face ce face domnul Diószegi și ne oferă lecții de management sportiv și de bună cuviință. Felicitări!”, a scris un fan pe rețelele sociale. 

Liviu Ciobotariu, la primul trofeu din cariera de antrenor

La scurt timp de la sosirea sa la Sepsi OSK, Liviu Ciobotariu aduce succesul echipei. Antrenor cu o carieră începută din 2006, el a obținut sâmbătă primul trofeu în calitate de tehnician principal. Nivelul înalt de angajament al jucătorilor și respectarea instrucțiunilor antrenamentului au fost elementele cheie pentru obținerea victoriei, spune el. 

„Am început ezitant partida, parcă temător, după care ne-am intrat în ritm. Știam că adversarul nostru este o echipă puternică, o echipă cu jucători cu calitate. (...) Este adevărat că am avut și șansă, pentru că în a doua repriză ei și-au creat două, trei situații de a marca, dar am reușit totuși să câștigăm acest joc. Mă bucur foarte mult. Îmi felicit jucătorii pentru efortul depus, pentru modul în care s-au angrenat, modul în care au respectat ceea ce am discutat, ceea ce am făcut la antrenament. Am început cu dreptul noul sezon. A fost o seară minunată pentru mine. Sunt fericit. Este primul trofeu pe care îl câștig, dar în mare parte meritul este al jucătorilor pentru că, în primul rând, au respectat ceea ce am lucrat, ceea ne-am propus să facem”, a declarat antrenorul. 

Cu gândul la următorul meci în deplasare împotriva echipei Rapid, Ciobotariu a menționat că stagiul de pregătire a fost unul scurt, dar foarte eficient.

Peste 7.000 de spectatori prezenți la meci

Gsp.ro notează că 7.063 de spectatori au fost prezenți la Supercupa dintre Farul și Sepsi. 

Antrenorul alb-roșilor a dorit să transmită mulțumiri fanilor, atât celor veniți din Sfântu Gheorghe, cât și celor din alte zone.

„Vreau să le mulțumesc suporterilor care au venit de la Sfântu Gheorghe și nu numai, pentru că am înțeles că au venit și din alte zone. Le-am spus jucătorilor că vin niște oameni de departe ca să-i vadă și ar fi bine să facem tot posibilul să-i facem bucuroși. Mă bucur că ne-a ieșit”, a mai adăugat tehnicianul principal. 

Performanța echipei Sepsi OSK a stârnit entuziasm și mândrie acasă, la Sfântu Gheorghe. Primarul orașului, un susținător dedicat al echipei, a felicitat întreaga echipă și le-a urat succes în noul sezon. 

„Început perfect de sezon pentru Sepsi OSK! Supercupa României ajunge în vitrina clubului pentru al doilea an consecutiv! Felicitări întregii echipe şi succes în noul sezon care începe săptămâna viitoare! Sfântu Gheorghe e mândru de voi!”, a scris Antal Árpád pe pagina de Facebook. 

Presa națională: Sepsi s-a „abonat” la trofee

Covăsnenii s-au „abonat” la trofee în ultimele două sezoane, iar în vitrina clubului a ajuns cea de-a patra cupă din ultimii doi ani, notează gsp.ro. 

„În primul rând, Sepsi devine prima echipă după mai bine de 10 ani care cucerește atât Cupa, cât și Supercupa în două sezoane succesive. Ultima și singura care reușise această performanță a fost CFR Cluj, cu cele 4 trofee adjudecate în 2009 și 2010”, scriu jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor. 

Partida cu Rapid București este programată pentru vineri 14 iulie, cu începere de la ora 21:30, pe stadionul Rapid-Giulești. Biletele au fost puse în vânzare la finalul săptămânii trecute.

Partida din etapa secundă, de la Sfântu Gheorghe, cu FCU Craiova 1948, va fi disputată vineri, 21 iulie, de la ora 18:30.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.