SPORT 18 septembrie 2024

Raliul Brașovului ajunge și la Întorsura Buzăului

de Ștefania Găvăneci | 1529 vizualizări

Printre concurenți se află, în premieră, și un localnic

Întorsura Buzăului va fi, duminică, 22 septembrie, gazdă pentru Raliul Brașovului. Prima probă va începe la ora 11:00, iar cea de-a doua la 14:30, pe traseul dintre Vaduri (Floroaia) și Dobârlău. Joi și vineri vor avea loc antrenamentele oficiale de recunoaștere pe acest traseu.

Un moment special pentru localnici va fi debutul lui Flavius Croitoriu, primul pilot din Întorsura Buzăului care concurează în cadrul unei etape din Campionatul Național de Raliuri și care ne-a împărtășit câteva gânduri despre competiție în cadrul unui interviu pentru Observatorul de Covasna și covasnamedia.ro.

Este un sentiment aparte să iau startul la acest raliu, care este și cel de casă, la propriu, deoarece 2 din probele raliului vor trece prin orașul meu natal: Întorsura Buzăului. 

Încă nu realizez ce se întâmplă. Emoții nu am momentan, probabil vor apărea când o să fiu la startul primei probe speciale. Clar este emoționant să văd cum trecem prin zona Buzaielor cu mașinile de concurs, ceva ce nu a mai fost de foarte mulți ani pe aici. Sper ca oamenii să vină la probele speciale să ne vadă; avem multe mașini performante la start, piloți talentați, juniori, se merge tare, iar nivelul este ridicat”.

Cum a început totul pentru Flavius

Totul a început acum 9 ani pentru Flavius Croitoru, când a asistat la prima sa cursă auto și, pentru că era pasionat de fotografie, a surprins momente de pe circuit. Această pasiune s-a transformat treptat într-un loc de muncă serios, iar acum se ocupă de fotografie în motorsport și se bucură de contactul cu mașinile, adrenalina și sportivii.

Legat de pilotaj, totul se rezumă la o decizie într-o seară de miercuri și câteva click-uri distanță. M-am înscris în campania Pilot de Curse, organizată de Valentin Porcișteanu, scopul ei fiind găsirea de noi talente pentru a le promova ulterior în motorsport. Nu am plecat de acasă cu speranțe în ziua concursului. Am vrut să o trăiesc ca pe o experiență, și uite că experiența a fost atât de bună, încât am câștigat campania ce m-a promovat în campionatul național de slalom paralel, unde am debutat cu o Dacie Logan. Având rezultate bune acolo din prima, Vali a decis să fie rivalul meu la o cursă și mi-a spus înainte: „dacă mă bați, îți dau un cadou”. Cumva, am găsit secundele și mi-am bătut profesorul, iar el mi-a oferit participarea la primul raliu Tess Rally Brașov”, ne-a mai spus Flavius.

Important de știut

Spectatorii sunt așteptați în zonă cu cel puțin două ore înainte de start, pentru a se bucura de spectacolul oferit de cele peste 60 de mașini de concurs. Siguranța va fi prioritară, iar accesul pe traseu va fi limitat. De asemenea, pentru detalii legate de locațiile sigure recomandate, orele de start, dar și restricțiile de circulație, puteți consulta Ghidul Spectatorului. 

Ajuns la cea de-a 53-a ediție, Raliul Brașovului este cea mai longevivă etapă din Campionatul Național de Raliuri. Anul acesta, traseul competiției se extinde în trei județe: Brașov, Prahova și Covasna, iar competiția include atât probe de macadam (drum pietruit), cât și de asfalt.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.