SPORT 25 septembrie 2018

Punct final în Turul Ciclist al României

de Covasna Media | 572 vizualizări

A cincea etapă și ultima din calendarul Turului Ciclist al României s-a derulat pe un circuit urban, pe asfalt, pe traseul Piața Presei Libere – Bulevardul Poligrafiei – Strada Jiu. Traseul a măsurat 5 kilometri, iar sportivii au parcurs 20 de ture pentru o sumă de 100 de kilometri cu sprinturi intermediare la 25, 50 respectiv 75 kilometri.

Runda a fost câștigată de turcul Onur Balkan, care a fost urmat pe podium de polonezul Szymon Krawczyk și de italianul Fillipo Ferronato. La general, Tricou Galben a rămas în posesia moldoveanului Serghei Țvetcov, care a alergat pentru echipa națională a României, Acesta și-a conservat avansul din primele patru runde și astfel l-a devansat pe Onur Balkan și pe polonezul Mateusz Grablis.

Onur Balkan a câștigat la categoria U23, acolo unde românul Emil Dima s-a situat pe locul al treilea. Ierarhia rutierilor români l-a avut în frunte pe același Serghei Țvetcov, urmat de Emil Dima, Daniel Criista și Andrei Bidilici.  La echipe au câștigat italienii de la Friuli, urmați de Team Novak Miercurea Ciuc și  Monkey town, din Olanda, care a fost pe locul al treilea. Echipa națională a României, cu Daniel Crista în componență, a terminat cursa pe locul 11 dintr-un total de 18 echipe. CSA Steaua București s-a situat pe locul 17.

Moldoveanul Cristian Răileanu a fost cel mai bun cățărător.  Italianul Nicola Venchi Arruti a fost cel mai bun sprinter din competiție.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.