SPORT 22 septembrie 2017

Propunere: galeria Sepsi OSK, premiată de autoritățile locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 5059 vizualizări

Un consilier local a propus să fie apreciată oficial strădania suporterilor care susțin, în mod civilizat, echipa etalon a județului

Atitudinea civilizată a suporterilor echipei de fotbal Sepsi OSK a ajuns și în atenția Consiliului Local din Sfântu Gheorghe, în plenul căruia s-a propus chiar acordarea unei distincții în acest sens.

Consilierul local Cserey Zoltán-Mihály s-a înscris la cuvânt în cadrul ședinței extraordinare de joi, 21 septembrie, și le-a propus colegilor săi din conducerea orașului Sfântu Gheorghe să aibă în vedere aprecierea, în mod public, a efortului pe care suporterii echipei de fotbal Sepsi OSK îl depun necondiționat în susținerea echipei, mai ales în deplasare, unde adesea au parte de ostilitate.

„Sunt niște oameni inimoși și dedicați fotbalului din oraș, care s-a remarcat printr-un rezultat extraordinar în istoria fotbalului covăsnean, și anume acela de promova în Liga 1. Acești susținători se duc întotdeauna alături de echipă, la Iași, la București, Timișoara. (...) Foarte sportiv, fac galerie pentru echipa lor, cântă și spun „Haide, Sfântu Gheorghe!”. În diverse cazuri, ei sunt întâmpinați cu foarte multă ostilitate, probabil din cauză că cei din galerie cântă în maghiară, iar ceilalți nu sunt familiarizați cu asta. (...) Având în vedere că în viața orașului avem o singură distincție importantă, și anume Pro Urbe, am propus să mai fie înființată o distincție, civilă, să zic așa. Dacă s-ar ajunge la un rezultat în această privință, atunci am zis ca această galerie, Legiunea Secuiască, cum ei se denumesc, să fie prima care să primească acest premiu”, ne-a declarat, după ședința de Consiliu, consilierul Cserey Zoltán-Mihály.

Propunerea a fost apreciată de mulți dintre consilieri, unul dintre aceștia fiind Miklós Zoltán, care a spus că trebuie găsită o modalitate „de a acorda atenție acestui grup de susținători”.

„Arta și sportul sunt deasupra tuturor ostilităților”, a spus și consilierul local Rodica Pârvan.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.