SPORT 30 octombrie 2018

Prezenţă covăsneană la maratonul din Muntenegru

de Covasna Media | 731 vizualizări

Alergătorii secţiei de atletism ai Şcolii de Gimnastică „Botoş Liviu“ din Sfântu Gherorghe au luat parte duminică la maratonul internațional din Muntenegru desfăşurat în capitala Podgoriţa.

România a fost reprezentată doar de către echipa formată din cei trei alergători ai clubului sportiv din Sfântu Gheorghe, anume Liviu Botoş, Cristian Deneş şi Dan Suciu. Toţi cei trei atleţi au alergat la proba de semimaraton, aceasta desfăşurându-se pe asfalt, în condiţiile unei ploi torenţiale. Referitor la participarea alergătorilor la această competiţie, antrenorul Liviu Botoş ne-a declarat: „Am onorat invitaţia făcută anul trecut de către organizatori de a participa la cea mai importantă competiţie de alergare din Muntenegru, organizată în mod mai festiv în acest an aniversar, ediţia din 2018 fiind a XXV-a ediţie a maratonului din Muntenegru. A fost un moment emoţionat mai aparte, dat fiind faptul că am fost singurii din România care am participat la concurs, iar steagul României a fost arborat pe catargul ţărilor participante datorită prezenţei noastre. Cu această alergare am reuşit să bifăm încă o participare importantă în calendarul competiţional al secţiei de atletism de la clubul nostru. Până în prezent suntem în graficul propus, în sezonul de toamnă alergătorii noştri participând la semimaratoanele de la următoarele competiţii interne: Harghita Trail Run, Maratonul Olteniei, Maratonul Dacilor, Ciucaş X3, Oradea Running Day, Mureş-Olt Marathon şi Băneasa Trail Run. De asemenea, am avut şi o destul de bogată participare la competiţiile internaţionale, anume Budapest Wizz Air Halfmarathon, Maratonul Internaţional Chişinău, Kiev International Marathon, Sofia International Marathon şi acum Podgoricke Internacionalcy Maraton. Vreau să fac cunoscută participarea tot mai viguroasă la probele de semimaraton a lui Cristian Deneş, care, chiar dacă locuieşte la Gheorgheni, ne reprezintă cu consecvenţă clubul la tot mai multe competiţii, unde obţine rezultate din ce în ce mai bune. Trebuie să amintesc şi entuziasmul cu care a tratat Dan Suciu activitatea secţiei de alergare, personal participând doar în acest an la 21 de semimaratoane, urmând ca până la sfârşitul anului să mai bifeze încă cinci competiţii naţionale şi internaţionale.

La finalul sezonului de toamnă ne declarăm mulţumiţi de rezultatele obţinute şi sperăm să fim în contimuare sănătoşi, pentru a putea finaliza cu bine, fără accidentări şi sezonul de iarnă 2018, urmând ca apoi să creionăm calendarul competiţional pentru anul 2019“.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.