SPORT 16 iulie 2019

Prevederi importante pentru echipele de Liga I

de Covasna Media | 905 vizualizări

Liga I la fotbal a început cu câteva modificări importante în ceea ce privește efectivul pe care echipele îl pot utiliza. 

Acest campionat este primul în care echipele prim-divizionare au obligativitatea să folosească doi jucători U21 în primul 11.

Pe parcursul meciurilor, unul dintre acești jucători poate fi înlocuit.

Sunt eligibili pentru regula U21 jucătorii români născuți începând cu 1 ianuarie 1998, jucători care vor putea evolua în preliminariile EURO U21 care încep în această toamnă.

În plus, începând din sezonul 2019-2020, cluburile participante la competiţiile organizate de LPF vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumită în continuare ”Lista A”) care va fi compusă din următoarele categorii de fotbalişti profesionişti:

a) un număr minim de 8 jucători formaţi la nivel naţional;

b) un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;

c) un număr maxim de 4 jucători non-UE, respectând următoarele condiții:

– doi jucători non-UE, cu respectarea condiției că fiecare jucător non-UE dintre cei doi poate fi inclus în Lista A numai dacă, în ultimele 12 luni anterioare legitimării la clubul din România, a fost convocat la echipa națională a țării sale de cel puțin 3 ori.

– un jucător non-UE poate fi înscris în Lista A dacă deține naționalitatea unei țări participante la ultima ediție a Cupei Mondiale de seniori.

– un jucător non-UE poate fi înscris în lista A fără nicio restricție.

La meciul de la Voluntari, Sepsi OSK Sf. Gheorghe a început cu doi stacanți U21, Hamed și Dumiter, după care pe teren au mai fost introduși Ștefănescu și Carnat, de asemenea jucători eligibili pentru această regulă.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.