SPORT 21 septembrie 2018

Presiunea „pozei cu clasamentul”

de Covasna Media | 832 vizualizări

Pentru a treia oară consecutiv Sepsi OSK Sf. Gheorghe a deschis o etapă a Ligii I la fotbal. Partida cu FC Voluntari s-a dovedit a fi mult mai grea decât ne-am închipuit cu toții. Venită din postura de lanternă roșie, cu numai două puncte la activ, echipa ilfoveană s-a bătut literalmente pentru fiecare palmă de teren.

Echipa noastră a început meciul crispat, astfel că oaspeții au prins curaj. Linia noastră de mijloc nu a fost foarte laborioasă, așa că baloanele nu au ajuns în fața porții adverse. Mai mult, tehnicul Malfelury a fost bine găsit în careul nostru, la o gravă greșeală de plasament a axului defensiv. Acesta a mai avut o ocazie monumentală, de pe linia careului mic când s-a răsucit și a șutat pe direcția lui Niczuly. Practic, din acea poziție, este mai greu să ratezi decât să dai gol.

Repriza secundă a început cu aceeași luptă surdă la mijlocul terenului, prima ocazie de gol a perioadei venind abia în minutul 54, când Fülöp a executat foarte bine, la vinclu, o lovitură liberă de la 30 de metri, însă Vâtcă a avut o robinsonadă excepțională. În minutul 60, șutul deviat al lui Sato a fost urmărit de Drăghici care însă l-a faultat pe portarul advers.

O altă mare ocazie s-a consemnat în minutul 62 când Simonovski a reluat cu capul la un corner, după care Jovanovic a deviat pentru un plonjon spectaculos al lui Vâtcă. A venit imediat centrarea din dreapta a lui Hamed, respinsă cu prețul unei accidentări de un fundaș voluntărean, împins în stâlpul porții de Simonovski. Atacantul macedonean a fost avertizat la acea fază.

Oaspeții au avut prin același omniprezent Malfleury șansa lui 2-0, însă acesta a șutat în picioarele Niczuly.

Contra lui Tandia, norocoasă, a aruncat mingea în plasa porții adverse, în ultimul minut, al cincilea, de prelungire.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe: Niczuly – Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Velev, Vașvari – Drăghici (min. 60 Hamed), Fülöp, Nouvier (min. 46 Simonovski) – Tandia.

Senzația a fost că, la acest meci, echipa noastră a jucat cu presiunea clasamentului asupră-i. În cazul unui succes ar fi urcat, temporar, pe prima poziție a clasamentului. 

Sepsi OSK are 15 puncte și este pe locul secund, la egalitate cu FCSB.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.