SPORT 10 august 2024

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, despre Cătălina Axente - Semnele motrice sunt OK, nervii funcţionează

de Agerpres | 616 vizualizări

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a afirmat, sâmbătă, că sportivei Cătălina Axente (de la Sepsi-SIC/Sfântu Gheorghe), care a suferit un traumatism la coloana cervicală în optimile de finală ale categoriei 76 de kg de la JO 2024, i s-au făcut primele teste medicale şi că semnele motrice erau în parametri, nervii funcţionând.

Se întâmplă în sportul nostru şi astfel de incidente. Am stat să mă asigur că nu este foarte grav. În primă fază nu are nicio fractură la coloană, i s-au făcut primele teste şi semnele motrice sunt OK. Nervii funcţionează. A plecat la spital pentru investigaţii, este toată echipa medicală de la COSR cu Cătălina, aşa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo şi asistă la toate investigaţiile. Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept şi când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, staţi liniştiţi, Cătălina este puternică şi va fi bine", a declarat Pîrcălabu.

El a precizat că adversara româncei, americanca Kennedy Alexis Blades are şanse să ajungă în finală, Axente putând ajunge astfel în recalificări, dar nu se mai pune problema ca ea să concureze.

Cu siguranţă americanca va ajunge în finală, din calculele noastre ştiam că o va învinge pe Cătălina. Ştiam că este o nucă foarte tare, dar bineînţeles că nu de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală pentru că este foarte bună. Şi o trăgea în recalificări pe Cătălina, avea o şansă bună, dar asta este, în sportul nostru se întâmplă şi lucruri din acestea", a spus Pîrcălabu.

Preşedintele FRL regretă faptul că luptătorii români nu au reuşit obţinerea unei medalii olimpice, aşa cum prevedea obiectivul federaţiei.

Luptătoarea Cătălina Axente, accidentată, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei 76 de kg, a suferit un traumatism la coloana cervicală şi a fost transportată la spital, a afirmat şeful colectivului medical al Team Romania, Dan Tănase.

Despre evoluția sportivei Incze Kriszta, colega ei de la Sepsi-SIC, puteți citi AICI

Sursa foto: Facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.