SPORT 9 august 2024

(Update) VIDEO Incze Kriszta eliminată în optimi la Jocurile Olimpice

de Covasna Media | 982 vizualizări

UPDATE:  Incze Krista a fost oprită din drumul său spre medalia de bronz. 

În recalificările olimpice de la lupte feminin – 62 kg, Incze a pierdut cu 0-2 meciul contra canadiancei, campioană mondială la U23, în limitele categoriei 62kg în 2021 și medaliată cu bronz în 2022. Visul la medalia de bronz al româncei a fost spulberat de această înfrângere în urma căruia Incze a părăsit competiția.

„A fost un meci foarte greu, cu o adversară foarte puternică și foarte rapidă”, a spus la finalul meciului covăsnsanca.

„M-a lovit la gură și la nas și a primit avertisment, dar astfel de lovituri fac parte din acest sport. Deocamdată sunt dezamăgită și nu pot să zic prea multe. Sunt supărată pentru că am venit aici pentru medalie, după trei ani de foarte multă muncă. Deocamdată am nevoie de o pauză și o să mă mai gândesc dacă voi continua. Planul ar fi să ne vedem și la Los Angeles. Dacă nu am luat aici o medalie, poate o să iau acolo”, a încheiat luptătoarea tricoloră.

Peste câteva minute va intra pe aceeași saltea, Cătălina Axente. În limitele categoriei 76 kg, aceasta a suferit o accidentare gravă. 

Știrea inițială: Luptătoarea din Sfântu Gheorghe Incze Kriszta Tünde a fost eliminată în optimile Jocurilor Olimpice de la Paris. Confruntarea cu japoneza Motoki Sakura s-a terminat în doar 38 de secunde. 

Programul categoriei de 62 de kilograme a început vineri, după ora 13:30. Kriszta a luptat pentru calificare în al optulea meci de pe salteaua B, pe Champs de Mars Arena din Paris. 

Cu ochii în lacrimi, Kriszta Incze a plecat direct spre vestiare, fiindu-i imposibil să vorbească despre această întâlnire fulger. Românca își păstrează însă șansa de a intra în recalificări. Dacă japoneza se califică în finala olimpică, Kriszta Incze poate reveni în lupta pentru o medalie de bronz”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român. 

 

Deși nu a reușit să avanseze mai departe la Jocurile Olimpice, performanțele sportivei rămân remarcabile. Rămâne o sursă de inspirație pentru tinerii sportivi și pentru toți cei care cred în forța și pasiunea pentru sport. Cu siguranță, viitorul îi va aduce și alte succese.

Incze Kriszta a început luptele la vârsta de 7 ani la Clubul Sportiv Școlar Sfântu Gheorghe. După ce a câștigat mai multe titluri naționale, a obținut prima medalie internațională notabilă în 2013, argintul la Campionatul European de cadeți. 

În 2014, a câștigat medalia de bronz la Campionatele Europene de juniori și a terminat pe locul V la Mondiale. În 2016, a obținut medalia de aur la Campionatele Europene de lupte pentru juniori Under-20, desfășurate la Sala Polivalentă din București.

În 2021, pe fondul retragerii Coreei de Nord de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Kriszta a primit un loc la categoria 62 kg și a reprezentat România pe scena olimpică. 

Am un vis pe care încă nu l-am îndeplinit. Îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice. Știu ce responsabilități am pentru ca acest lucru să se îndeplinească, iar asta mă ține motivată zi de zi”, spunea sportiva, în martie anul trecut, într-un interviu pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro.

Din 2018, ea se antrenează sub îndrumarea lui Claudiu Miclea, antrenor și preparator sportiv-fizic cu o vastă experiență în acest sport. A fost legitimată timp de mulți ani la Clubul Sportiv Municipal (CSM)  din Sfântu Gheorghe, dar în prezent face parte din echipa Sepsi-SIC.

Și luptătoarea Cătălina Axente, de la Sepsi-SIC, participă la această ediție a Jocurilor Olimpice, alături de Incze Kristza. Aceasta va lupta sâmbătă, 10 august, pentru calificarea în etapa următoare. 

Sursa foto: Facebook/Sepsi-SIC

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.